ZVEZDA ZA SEDMO FINALE: Prva meč-lopta za crveno-bele

V. PRERADOVIĆ

07. 05. 2021. u 07:00

PRVA meč-lopta za Zvezdino sedmo jadransko finale. Crveno-beli su se juče zaputili u Laktaše na današnju drugu utakmicu sa Igokeom u polufinalnoj plej-of seriji ABA lige (18.30), u kojoj ih pobeda vodi u završne bitke za petu regionalnu titulu i očuvanje evroligaškog statusa.

ЗВЕЗДА ЗА СЕДМО ФИНАЛЕ: Прва меч-лопта за црвено-беле

FOTO: ABA liga

U prvoj su tek u poslednjoj četvrtini pronašli alatke za razbijanje čvrste konstrukcije popularnih "igosa" (76:61), koji su im u ligaškom delu sezone naneli jedan od ukupno samo tri poraza. To se desilo upravo u Laktašima (85:65), u osetljivom trenutku trenerske promene na klupi Zvezde.

- Još jedan težak duel pred nama - kaže trener crveno-belih Dejan Radonjić. - Igraćemo treću utakmicu sa Igokeom u kratkom vremenskom periodu, i svaka je bila teška i rezultatski važna. Sada se već veoma dobro poznajemo i znamo šta možemo da očekujemo - dobru, čvrstu i disciplinovanu ekipu, koja iz utakmice u utakmicu potvrđuje zašto je pravila odlične rezultate ove sezone. Očekujem fizički zahtevan meč, koji moramo da odigramo vrlo čvrsto, kocentrisano, svesni da u ovakvim duelima sitnice prave razliku.

Tri dana razmaka nije dug period, ali smo učinili sve da osvežimo ekipu i spremni dočekamo ovu utakmicu, 65. zvaničnu u ovoj sezoni.

Pre početka beogradskog duela, "večni" strateg Igokee Dragan Bajić primio je zasluženu nagradu za trenera sezone u ABA ligi i tridesetak minuta bez greške dirigovao orkestrom iz Republike Srpske.

- Čim smo se povukli i nismo bili dovoljno agresivni, Zvezda je to znala da kazni. Taj adrenalin u meni hteo sam da prenesem na igrače, rekao sam im u svlačionici da se retko ukaže prilika da igraš polufinale plej-ofa. Pokušao sam da im ubacim u glave da se ne zadovoljavaju samim plasmanom, da ne smeju da izgube voljni momenat, želju da se bore za finale i za trofej.

Bajić ne gubi veru, ali je za tim iz Srpske važnije da veru obnove najbitniji igrači, poput Entonija Klemonsa, koji je u prvom meču imao valorizaciju jedan.

- Nedavne povrede Atića, Karmajkla i Klemonsa sigurno utiču na našu formu. Uprkos tome, imamo šansu da na domaćem terenu pobedimo Crvenu zvezdu. Nadam se dobroj utakmici i, ako nam se ukaže prilika, siguran sam da ćemo znati da je iskoristimo i vratimo seriju u Beograd - konstatuje Bajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)