NOVA BRILJANTNA NOĆ JOKIĆA: Dabl - dabl Srbina za trijumf oslabljenog Denvera (VIDEO)

Novosti online

25. 04. 2021. u 08:00

Košarkaši Denver Nagetsa su rezultatom 129:116 pobedili Hjuston Roketse.

НОВА БРИЉАНТНА НОЋ ЈОКИЋА:  Дабл - дабл Србина за тријумф ослабљеног Денвера (ВИДЕО)

Foto AP

Nikola Jokić je ponovo briljirao: 24 poena, 8 skokova i 12 asistencija, dok je mladi Majkl Porter Džunior meč završio sa 39 poena i čak 8 pogođenih trojki!

To je bio rekord karijere mladog Portera Džuniora, a umesto Vila Bartona je u startnu postavu uskočio i Pi Džej Dozir i on je utakmicu završio sa 23 poena i oduševio trenera Majka Melouna.

Nagetsi imaju 13 pobeda u poslednjih 16 utakmica uprkos velikom broju povreda koji ih je zadesio, prvo Džamal Marej, a onda i Vil Barton...

Sjajan meč su odigrali Dalas Maveriksi i Los Anđeles Lejkersi. Luka Dončić je bio neko o kome su košarkaši ekipe iz Kalifornije vodili najviše računa, pa je tako slovenački igrač postigao 18 poena. Međutim, imao je i 13 asistencija, a ne mali broj njih išao je u ruke Dvajta Pauela, koji je sa 25 poena imao najefikasnije veče u sezoni.

Na kraju, a posle nadoknađivanja zaostatka od 17 poena, Dalas je slavio sa 108:93. U drugom poluvremenu, rezultat je bio 62:35 za Maverikse.

Ovaj trijumf približava Dalas ulasku u plej-of sa šeste pozicije, sa koje ekipa ne mora da igra plej-in.

Janis Adetokumbo je stigao do druge pozicije zbirne Milvokijeve liste strelaca u meču u kome je ekipa iz Viskonsina nanela četvrti uzastopni poraz svakako nekompletnim Filadelfija Seventisiksersima.

Rezultat je bio 132:94, a to je najmanje postignutih poena u jednom meču za tim u kome na parketu nije bilo ol-star igrača Bena Simonsa i Žoela Embida.

Adetokumbo je na ovom meču postigao 24 poena, a ukupno je za Bakse postigao 12.023 poena.

Prvi na listi je Karim Abdul Džabar, inače najbolji strelac u istoriji NBA lige, koji je samo za Milvoki postigao 14.211 poena.

Tajris Maksi i Šejk Milton su bili najefikasniji u Filadelfiji sa po 15 poena.

Njujork Niksi su pobedili Toronto rezultatom 130:103, što je deveta uzastopna pobeda za ovaj tim. Džulijus Rendl je postigao 31 poen, dok su u poraženom timu najefikasniji bili Ou Dži Anunobi i Fred Vanvlit sa po 27 poena.

U ostalim mečevima Indijana je pobedila Detroit sa 115:109, San Antonio Sparsi su bili bolji od Nju Orleans Pelikansa sa 110:108, Majami je pobedio Čikago sa 106:101 (Nemanja Bjelica nije igrao), dok je Minesota savladala Jutu sa 101:96.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024