SAD SE ZVEZDA PITA: Srpskom timu potrebne pobede na gostovanjima Krki i Zadru

V. PRERADOVIĆ

20. 04. 2021. u 08:00

VRHUNSKI režirana završnica regularnog dela ABA lige držaće gledaoce širom otvorenih očiju do poslednje utakmice. Nijedna od preostalih osam neće biti lišena takmičarskog značaja, u pogledu plasmana u plej-of i raspodele brojeva za prva četiri mesta, ili u begu od pretposlednje pozicije i kvalifikacija za ostanak u ligi.

САД СЕ ЗВЕЗДА ПИТА: Српском тиму потребне победе на гостовањима Крки и Задру

FOTO: Evroliga

Prve dve rezervisane su za Zvezdu i Budućnost, koja je porazom od Mornara ispustila sudbinu iz svojih ruku. Prešla je na stranu crveno-belih, nakon pobede nad Cedevita Olimpijom u Ljubljani favorita za "broj 1" i prednost domaćeg terena u polufinalu i eventualno finalu plej-ofa.

Srpskom timu potrebne su pobede u oba preostala meča, počev od današnjeg sa Krkom u Novom Mestu (18.30). Trijumfom bi preuzeo vrh tabele od Podgoričana i sačuvao ga pobedom na gostovanju Zadru u poslednjem kolu. Poraz u jednom od ova dva duela ostavlja Zvezdu na drugom mestu, s obzirom na to da je Budućnost slavila u oba međusobna susreta i da će joj biti upisana administrativna pobeda nad Primorskom.

Tri tima su u igri za dve nepodeljene plej-of ulaznice. U Baru je snimljena nova epizoda serijala "Povratak otpisanih", Mornar se vratio u život pobedom u crnogorskom derbiju i rešavaće pitanje plasmana u plej-of u direktnom duelu sa Igokeom u Laktašima. Pobedom preskaču na tabeli ekipu iz Republike Srpske, koju su savladali u prvom meču odigranom u Baru.

Cedevita Olimpija je izgubila tri od poslednjih pet mečeva, time i pravo na kiks u preostale dve utakmice. Samo pobede u današnjem susretu sa Cibonom u Zagrebu (20.30) i na domaćem terenu protiv Mege u poslednjem kolu, garantuju "zmajevima" plasman u plej-of. Do borbe za jadransku titulu mogu i jednim trijumfom ukoliko Igokea savlada Mornar, od kojeg su bolji u međusobnim duelima (88:93 u Ljubljani, 71:81 u Baru).

OPSTANAK

BORAC je sinoć u Splitu vodio možda odlučujuću bitku za beg sa pretposlednjeg mesta, koje vodi u plej-aut sa finalistom plej-ofa ABA 2 lige.

Čačani će u poslednjem kolu ugostiti Cibonu, od koje su izgubili u Zagrebu (64:69), od Krke su bolji u međusobnim susretima zahvaljujući ubedljivoj pobedi u Novom Mestu (94:74), dok su u prvom meču sa Splitom u Čačku takođe ostvarili ubedljiv trijumf (90:69).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati