NIŠTA OD EVROLIGE: Virtus dobija trogodišnju licencu za Evrokup

Novosti online

17. 04. 2021. u 12:10

VIRTUS iz Bolonje nije uspeo da se plasira u Evrolige, pa će nastaviti da se takmiči u Evrokupu. Trebalo bi dobije i trogodišnju licencu za drugo po kvalitetu evropsko košarkaško takmičenje.

НИШТА ОД ЕВРОЛИГЕ: Виртус добија трогодишњу лиценцу за Еврокуп

FOTO: Evrokup

Neda se Virtusu da se domogne Evrolige. Velike ambicije su se srušile kao kula od karata. Prošle godine je za sve bila kriva pandemija virusa korona zbog koje je sezona prekinuta. Ove sezone se isprečio tim iz Rusije koji je u polufinalu bio bolji od ekipe iz Bolonje.

Mediji u Italiji već pričaju o promenama u ovom klubu. Prvi na udaru je trener Aleksandar Đorđević koji će zajedno sa Stefanom Markovićem po svemu sudeći napustiti tim.

Takođe, Đordi Bertomeu je nedavno rekao da specijalnih pozivnica za klubove iz Italije neće biti.

Virtus sigurno može da računa na licencu za Evrokup, s obzirom na to da se priča da će doći do promene formata takmičenja. Naime, drugo po kvalitetu evropsko takmičenje igraće 20 ekipa koje će biti podeljene u dve grupe, a 16 klubova će dobiti trogodišnje licence.

Lokalni list "Korijere di Bolonja" ističe da će Virtus biti prvi u redu za sticanje trogodišnje licence s obzirom na nedavni rasplet u polufinalu Evrokupa, gde je ekipa imala čistu situaciju da obezbedi direktan plasman u Evroligu... Isti izvor navodi da predstavnici Virtusa, kao i Uniksa, nisu bili prisutni na nedavnom sastanku trinaest klubova koji su dali zeleno svetlo za promenu formata Evrokupa i njegovo zatvaranje poput Evrolige.

Podsetimo, Virtus je 2019. godine osvojio FIBA Ligu šampiona i nakon toga je uzeo specijalnu pozivnicu Evrolige da nastupa u Evrokupu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„MALENE“ VREBAJU ŠANSU: Počinje plej-of nacionalnog šampionata za košarkašice