MONAKO U FINALU EVROKUPA: Francuski klub slavio u triler završnici, za trofej sa Virtusom ili Uniksom (VIDEO)

Novosti online

09. 04. 2021. u 22:11

KOŠARKAŠI Monaka plasirali su se u finale Evrokupa, pošto su savladali Gran Kanariju i u drugom meču koji je odigran u Španiji rezultatom 76:74.

МОНАКО У ФИНАЛУ ЕВРОКУПА: Француски клуб славио у трилер завршници, за трофеј са Виртусом или Униксом (ВИДЕО)

FOTO: Dragana Stjepanović

Veliki uspeh napravio je Monako koji će se boriti za trofej u drugom po kvalitetu evropskom košarkaškom takmičenju.

Klub iz Francuske sa nestrpljenjem čeka ponedeljak kada će saznati da li će od naredne sezone biti učesnik Evrolige. Da bi se to desilo potrebno je da Zenit pobedi Panatinaikos. U slučaju trijumfa ruskog kluba Valensija se ne bi plasirala u Top 8 i to bi značilo da finalisti Evrokupa idu u elitno takmičnje.

Kada je ova utakmica u pitanju Gran Kanarija je bolje otvorila istu. Vodila je posle prve četvrtine, ali je odigrala loše u drugom periodu u kojem je postigla samo devet poena, što je omogućilo Monaku da sa prednošću od 10 razlike ode na odmor - 45:35.

Malo po malo domaći su topili vođstvo rivala i ušli u neizvesnu završnicu koja je mogla da im donese pobedu. Najpre je na 74:71 za Monako Di Bost promašio oba slobodna bacanja, a potom i napravio faul na šutu za tri poena i omogućio Endrjuu Albisiju da donese svom timu izjednačnje.

Francuz je to i uradio i izabranicima Zvezdana Mitrovića je za napad ostalo nešto više od tri sekunde. Loptu je nakon tajm-auta na protivničkoj polovini dobio Rob Grej koji je pogodio daleku dvojku, no tu uzbuđenjima nije bio kraj.

Domaćinu su ostale samo dve desetinke za šut i uspeli su da nabace loptu na obruč, ali sreće nije imao Stenli Okoje čiji pokušaj nije završio u košu.

U pobedničkoj ekipi najviše se istakao Markus Najt sa 17 poena, po 15 su postigli Di Bost i Dželil O'Brajan. Kod Gran Kanarije najbolji je bio Stenli Okoje sa 15 poena, pratio ga je Aleskandar Balčerovski sa 12.

Monako će u finalu igrati protiv pobednika meča Virtus - Uniks. Taj duel igra se u sredu, 14. aprila u Bolonji.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna