VASA ODBIO EFES I REAL: Došlo je vreme za najkvalitetniju svetsku košarku

V. P.

09. 04. 2021. u 21:39

KORONA je prošle godine odložila početak NBA karijere Vasilija Micića, ali je ove kucnuo čas da najboljeg plejmejkera u Evroligi od iduće sezone gledamo u društvu najboljih na svetu. Takođe i u društvu Alekseja Pokuševskog, sa kojim će formirati srpski tandem u timu Oklahoma Siti Tandera.

ВАСА ОДБИО ЕФЕС И РЕАЛ: Дошло је време за најквалитетнију светску кошарку

Foto: Evroliga

Naš reprezentativac u dresu Efesa odbio je dve unosne evropske ponude kako bi se oprobao na NBA terenima. Jednu od svog kluba za produženje ugovora, drugu od madridskog Reala koji je upravo srpskog 27-godišnjeg asa video kao temelj projekta rekonstrukcije ekipe.

Odlučio je da je došlo vreme za NBA poglavlje u franšizi iz Oklahome, sa kojom će potpisati dvogodišnji ugovor. Micića je 2014. draftovala Filadelfija kao 52. pika, ali je u novembru prošle godine prava na njega prosledila Tanderu u okviru trejda u koji je bilo uključeno više igrača i pikova. Idealna sredina za našeg plejmejkera, koji će u mladom timu sigurno dobiti priliku da dokaže da mu je mesto pod NBA suncem.

- Ne bih išao samo da bih drugarima iz odeljenja dao dres i rekao da sam bio u NBA. Želim da igram. Svestan sam da ne mogu da uđem na velika vrata, prolazio sam kroz to više puta u životu - rekao je Micić u razgovoru za "Novosti" krajem oktobra prošle godine.

Nisu ga čekala velika vrata ni u Bajernu, Crvenoj zvezdi, Tofašu i Žalgirisu, ali je uvek nalazio način da ih otvori i da iz godine u godinu postaje bolji igrač. U ovom trenutku možda i najbolji na evropskim parketima, od naredne sezone kao sedmi srpski košarkaš u NBA pod uslovom da se neko od aktuelnih ne vrati na Stari kontinent.

KANDIDAT ZA MVP EVROLIGE

TRI puta je Vasilije Micić osvajao nagradu MVP nedelje u ovoj evroligaškoj sezoni, u kojoj prosečno beleži 16,4 poena, 5 asistencija, 2,7 skokova i 1,2 ukradene lopte.

U meču protiv Fenerbahčea 26. februara postavio je rekord karijere sa 37 poena i drugi put u sezoni prebacio brojku od 30 koševa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna