BORAC IZGUBIO U ČAČKU: Zadar slavio u meču u borbi za opstanak u ABA ligi

Novosti online

03. 04. 2021. u 14:37

KOŠARKAŠI Borca poraženi su od Zadra na svom parketu sa 65:61 u 24. kolu ABA lige.

БОРАЦ ИЗГУБИО У ЧАЧКУ: Задар славио у мечу у борби за опстанак у АБА лиги

FOTO: KK Borac/Duško Radišić/ABA liga

Ovaj meč bio je vrlo važan za obe ekipe zbog borbe za opstanak u regionalnom takmičenju. Na kraju razloga za slavlje imali su igrači hrvatskog kluba.

Tvrda utakmica odigrana je u Čačku, na mali broj poena. Prvo poluvreme je bilo gotovo izjednačeno. Tim Veljka Mršića je posle 20 minuta košarke imao prednost od četiri razlike - 33:29.

Ipak, Zadar je dobro odigrao treći period i u istom ritmu počeo četvrti kada je došao do maksimalnih plus 14 - 56:42.

Izabranici Marko Marinovića su odbili da se predaju. Zaigrali su sa dosta energije u tim momentima i uspeli da dođu na dva poena minusa - 63:61. Imao je Borac tada napad za pobedu ili produžetak na 25 sekundi do kraja, ali je Brajs Džons pogrešio.

Potom je fauliran Džastin Karter, bio je precizan sa linije penala i tako doneo važnu pobedu timu sa hrvatskog primorja.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Činanu Onuaku sa 13 poena, Aleksandar Bursać je dodao 11. Na drugoj strani najbolji su bili Dušan Miletić i Nemanja Todorodić koji su meč završili sa po 13 poena.

Učinak Zadara posle ove utakmice je 8-15, a Borca 7-17.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (1)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov