BAJDEN JE BIO SPREMAN DA ME LIKVIDIRA: Tramp u strahu za svoj život - "Hteli su da dovedu moju porodicu u opasnost"

Novosti online

23. 05. 2024. u 00:00

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp tvrdi da je Ministarstvo pravde (DoJ) želelo da ga ubije, kao i da je predsednik Džozef Bajden bio spreman da ga "ukloni i dovede njegovu porodicu u opasnost".

БАЈДЕН ЈЕ БИО СПРЕМАН ДА МЕ ЛИКВИДИРА: Трамп у страху за свој живот - Хтели су да доведу моју породицу у опасност

Foto: Tanjug/AP

Tramp je ovo poručio na društvenim mrežama i u mejlu za prikupljanje sredstava.

U mejlu za prikupljanje sredstava Tramp je naveo da "oni žude da urade nezamislivo".

- Džo Bajden je bio spreman da me likvidira i dovede moju porodicu u opasnost - napisao je Tramp.

U objavi na svojoj mreži Truth Social bivši američki predsednik je optužio Ministarstvo pravde da je nameravalo da protiv njega upotrebi "smrtonosnu silu".

- DoJ pokvarenog Džoa Bajdena, u svom nezakonitom i neustavnom napadu na Mar-a-Lago, ovlastio je FBI da upotrebi smrtonosnu silu - poručio je on.

Gardijan navodi da se ovo odnosi na nalog za pretres koji je izvršen u avgustu 2022, kada su agenti FBI u civilu izvršili raciju na Trampovo imanje Mar-a-Lago u potrazi za poverljivim dokumentima koje je on navodno odbio da preda vladi.

U sudskom podnesku Trampovog pravnog tima, podnetom u maju, navodi se da je nalog za pretres sadržao "izjavu o politici u vezi sa upotrebom smrtonosne sile", koja podrazumeva da "službenici za sprovođenje zakona Ministarstva pravde mogu koristiti smrtonosnu silu kada je to potrebno".

Citat naveden u podnesku je očigledno preuzet iz politike Ministarstva pravde u kojoj se navodi upotreba sile u izvršenju naloga za pretres. 

Neskraćeni tekst politike glasi: „Službenici za sprovođenje zakona i popravni službenici Ministarstva pravde mogu koristiti smrtonosnu silu samo kada je to neophodno, odnosno kada službenik ima razumno uverenje da predmet takve sile predstavlja neposrednu smrtnu opasnost ili ozbiljne fizičke povrede službenika ili druge osobe.”

U saopštenju, FBI je opisao upotrebu tih reči kao ''standardnu izjavu o politici koja ograničava upotrebu smrtonosne sile i da niko nije naredio da se preduzmu dodatni koraci i po ovom pitanju nije bilo odstupanja od norme''.

BONUS VIDEO: SLOVAČKI PREMIJER PREDVIĐA SOPSTVENI ATENTAT - Ova frustracija će dovesti do ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!