ON MI JE UNIŠTIO ŽIVOT! Goran Ivanišević grmi kao nikad do sada

Novosti online

24. 05. 2024. u 12:57

OSVOJIO je Vimbldon, bio je nešto poput Džona Mekinroa, čovek koji izaziva puno kontroverzi nikoga nije ostavljao ravnodušnim kako na terenu, tako i van njega.

ОН МИ ЈЕ УНИШТИО ЖИВОТ! Горан Иванишевић грми као никад до сада

Foto: EPA-EFE/ PETER KLAUNZER

Slično je bilo i za vreme trenerskog mandata na klupi Novak Đokovića, jednostavno Goran Ivanišević je više nego zanimljiva osoba.

Tako je u razgovoru za jedan švajcarski list, baš dok Đoković igra u Ženevi, pričao sve najlepše o Srbinu, ali isto tako otkrio ko je teniser koji mu je uništio život.

- Uživao sam igrati protiv svih tenisera, osim nekoga ko mi je uništio život, a bio je to Pit Sampras. Nemojte da me pogrešno shvatite, poštujem ga, neverovatan je, ali... Jednostavno sam imao pogrešan stav prema Samprasu. Verovao sam da moram igrati bolje nego protiv drugih, ali često je bilo blizu i obično sam gubio - otvoreno je priznao Ivanišević.

- Što se tiče Novaka, on je genije, izvanredna osoba i najbolji igrač u istoriji tenisa. Ali nije bilo lako, to vam mogu reći. Kad se setim svega što se za to vreme dogodilo... Prvo je došla pandemija korone, pa diskvalifikacija na Ju-Es openu kada je Novak lopticom udario linijskog sudiju, a zatim deportacija iz Australije. Bilo je puno teških trenutaka... Novak je na kraju uspeo, a ja sam mu malo pomogao. Jako sam ponosan na to. Bila je velika čast, a ujedno je to i velika odgovornost biti trener ovog genija. Kada trenirate Novaka Đokovića, sve osim titule je neuspeh. Novak je takođe vrlo zahtevan. Svaki dan se mora dogoditi nešto novo, uvek želi da bude bolji. To je veliki pritisak s kojim se treba nositi. S Novakom imate samo nekoliko sekundi da mu nešto objasnite. Zatim od vas želi doznati 15 stvari odjednom, ali imate samo tri sekunde za to. To je jako zahtevno, ali ujedno je i vrlo zadovoljavajuće - naglasio je on.

Upitan kako se nosio sa "pritiskom" dok je trenirao Novaka Đokovića, objasnio je da se čovek prosto navikne na takve stvari:

- Činjenica da obojica dolazimo s Balkana i govorimo isti jezik svakako mi je od velike pomoći. Plus, Novak i ja smo slični. Uvek sam bio spreman na njegove moguće reakcije.

Ivanišević je pričao i o psovkama koje su konstantno bile deo njihovog repertoara.

- To mi nikad nije bio problem, i sam sam bio emotivan igrač. Ponekad nisam mogao ni da razumem šta govori. Ponekad je želeo da zna nešto o udarcu, a ja bih mu rekao nešto o oblacima koji su bili tik iznad arene. Onda se Novak naljutio na mene. Ali barem je bilo vezano za mene. I nakon pet minuta ponovno je bio opušten. Ponekad vam je u tenisu potreban kratki šok da razbistrite glavu. Mentalna komponenta je najvažniji faktor u tenisu - naveo je Hrvat i još jednom potvrdio da su se zasitili.

- Znao sam da će ovaj trenutak doći. Veze prestaju, ali rastali smo se kao prijatelji, više od toga, i to ćemo uvek ostati. Nije bilo svađe, nikakvog incidenta. Novak me se jednostavno zasitio. I meni je bilo dosta Novaka. Sada idemo svako svojim putem - zaključio je Goran Ivanišević, teniski majstor.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)