PARTIZAN NE VOLIM MOZGOM: Ovo je najtužnija priča koju je Đuričiću poverio Divac

Novosti online

15. 03. 2021. u 16:03

Korona virus je odneo još jednu poznatu ličnost u Srbiji. Od posledica ovog virusa preminuo je poznati bubnjar Dragoljub Đuričić. Legendarni muzičar preminuo je u 69. godini života, a od njega se oprostio i Partizan, čiji je on bio vatreni fan.

ПАРТИЗАН НЕ ВОЛИМ МОЗГОМ: Ово је најтужнија прича коју је Ђуричићу поверио Дивац

Foto: Printksrin

Đuričić je bio redovan posetilac Partizanovih mečeva u svim sportovima, od fudbalskih i košarkaških, do vaterpolo duela, a nekada je i sam aktivno davao podršku udaranjem bubnjeva.

Muzičar je bio i deo promotivnih aktivnosti kluba i uskakao je da svojom harizmom i umećem da doprinos da se pojedini spektakli uveličaju, pa je tako imao nastupe i na vaterpolo mečevima crno-belih za pomoć vaterpolo timu Partizana, bio je deo spektakla u Pioniru u sklopu akcije "Grobari za nas", kada su legende Partizana igrale košarkaški meč u Pioniru.

Pre dve godine upravo Đuričić je bio jedna od poznatih ličnosti koja je prikazala izgled novog dresa košarkaškog kluba, kada je ispričao i legendarnu anegdotu o Vlade Divcu.

- Kad je došao u Partizan bio je mali od 2 metra i 12 centimetara. Igrom slučaja smo se povezali preko devojaka. Devojke su bile na FDU i onda smo bili usredsređeni jedan na drugoga. Tako da smo provodili puno vremena van terena zajedno, najčešće u Stupici.

- Ono što je meni zanimljivo, je kad sam ga pitao posle Svetskog prvenstva u Španiji (1986.) kada smo za 50 sekundi u polufinalu protiv SSSR-a izgubili prednost od 9 poena, kako se osećao kad je izgubio ključnu loptu koja je nama odnela plasman u finale?!

- Ispričao mi je tada jednu od najtužnijih priča koje sam ikad u životu čuo "Ušao sam u halu, praznu. Sam. Seo sam i plakao. I molio sam Boga da se sruši hala na mene, jer kako da se vratim u Jugoslaviju, a znam da sam kriv za ovo prvenstvo?! U jednom trenutku mi je iza leđa došao Dalipagić, pomazio me po kosi i rekao mi "Ti si mlad, imaš puno, puno vremena da im vratiš sve ovo""! I verovali ili ne, da li je moguće da je Divac imao baš takvu karijeru, posle takvih reči?!

- A pogledajte samo jednu drugu stvar zbog čega ja Partizan volim? Ja Partizan ne volim mozgom, nisam nikad razmišljao racionalno, ali sam negde osetio tu atmosferu, to drugarstvo, to jedinstvo i mislim da su najveće titule koje su dolazile Partizanu, upravo dolazile iz zajedništva, iz te hemije koja je ludačka. Zato mi navijači kažemo da se Partizan jednostavno voli - ispričao je Đuričić.

(Telegraf) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)