BOMBA U EVROPSKOJ KOŠARCI: Pau Gasol na pragu potpisa za Barselonu

Novosti online

20. 02. 2021. u 16:40

ŠPANSKI košarkaš Pau Gasol potpisaće ugovor sa Barselonom do kraja sezone.

БОМБА У ЕВРОПСКОЈ КОШАРЦИ: Пау Гасол на прагу потписа за Барселону

FOTO: AP

"Mundo Deportivo" prenosi da su se Katalonci i iskusni 40-godišnjak dogovorili oko saradnje i da bi sjajni centar uskoro trebalo da se pridruži novim saigračima.

Barselona je i ranije pokušavala da dovede Gasol, ali njegova želja je bila da igra u NBA ligi. Ipak, kako je vreme prolazilo, a kluba nije bilo sjajni košarkaš je odlučio da pojača tim Šarunasa Jasikevičijusa.

Jedan od glavnih razloga što se vratio u domovinu je taj što želi da bude maksimalno spreman za Olimpijske igre u Tokiju gde će se verovatno oprostiti od košarke.

Gasol je počeo seniorsku karijeru u Barseloni pre 20 godina i znalo se da ako odluči da se posle bogate NBA karijere vrati u Evropu, da će to biti u crveno-plavi tabor katalonskog giganta.

Poslednji klub za koji je igrao iskusni košarkaš bio je Portland. On je boje Trejlblejzersa branio od 25. jula do 20. novembra 2019. a otišao je bez odigrane utakmice.

Karijera Gasola je i više nego sjajna. Najpre je sa Barselonom osvjio sve što je mogao, dva puta je sa Lejkersima bio šampion NBA lige, šest puta je igra na NBA Ol-staru. Sa reprezentacijom Španije osvojio je svetsko i evropsko prvenstvo.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)