TRENER RADNIČKOG PRED KUP: U Novi Sad idemo da se izmerimo sa evroligaškom ekipom

Novosti online

10. 02. 2021. u 13:40

RADNIČKI iz Kragujevca će u četvrtfinaču Kupa Radivoja Koraća igrati protiv Crvene zvezde, a trener ove ekipe Ivica Vukotić svestan protiv koga igraju njegovi izabranici.

ТРЕНЕР РАДНИЧКОГ ПРЕД КУП: У Нови Сад идемо да се измеримо са евролигашком екипом

FOTO: KK Radnički Kragujevac

Istako je da će njegov tim rasterećeno dočekuje duel sa crveno-belima.

- Moje mišljenje je da smo izvukli najtežeg protivnika za najlakšu utakmicu. Samim plasmanom na ovaj turnir napravili smo veliku stvar za promociju kluba i pokazali da se Kragujevac polako vraća na veliku košarkašku mapu Srbije. U Novi Sad odlazimo prvenstveno da uživamo i da se "izmerimo" sa jednom evroligaškom ekipom, kao što je Crvena zvezda - rekao je Vukotić na konferenciji za medije i dodao:

- Na nama je da pružimo svoj maksimum i odigramo što je moguće borbenije i jače, kako bismo ekipu Crvene zvezde, koja na ovaj turnir dolazi u oslabljenom sastavu, pokušali bar da namučimo. Mislim da će nam ova utakmica poslužiti za podizanje samopouzdanja pred neke naredne, veoma važne mečeve u borbi za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije - poručio je Vukotić.

Košarkaš Radničkog Stefan Đorđević rekao je da tim u odličnoj atmosferi dočekuje duel sa Zvezdom.

- Svi mi igrači jedva čekamo da istrčimo na teren i odmerimo snage sa jednom ekipom evroligaškog kvaliteta. Svakako da je ekipa Crvene zvezde apsolutni favorit, ali to ne znači da ćemo mi unapred istaći belu zastavu. Pokušaćemo da pružimo svoj maksimum u predstojećoj utakmici, da odigramo hrabro i borbeno, a za koliko će to biti dovoljno, videćemo, poručuje Đorđević.

Četvrtfinale Kupa zmeđu Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog igra se sutra od 21 sat u velikoj dvorani novosadskog SPENS-a.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IDEMO KORAK PO KORAK, OČEKUJE NAS VEOMA KVALITETAN TURNIR U PARIZU: Selektorka Maljković u susret Olimpijskim igrama