PARTIZAN U RUSIJI: Crno-beli kompletni ka podvigu

G. K.

26. 01. 2021. u 10:00

U JEDNOM trenutku se putovanje košarkaša Partizana u Rusiju na meč trećeg kola Top 16 faze Evrokupa protiv Lokomotive (sutra, 17.30) ozbiljno dovelo u pitanje, pošto je zbog pojave virusa korona u redovima crno-belih otkazana nedeljna utakmica sa FMP u ABA ligi.

ПАРТИЗАН У РУСИЈИ: Црно-бели комплетни ка подвигу

FOTO: N. Paraušić

Međutim, posle dodatnih testiranja, nije potvrđeno prisustvo virusa kod igrača, pa se tako ekspedicija "parnog valjka" u punom kapacitetu (osim Milera Mekintajera koji je praktično bivši igrač), posle jučerašnjeg prepodnevnog treninga, direktno iz dvorane "Ranko Žeravica" uputila ka aerodromu "Nikola Tesla" gde je uhvatila let za Moskvu.

GRUPA F

UTORAK

Metropolitan – Trento 18.45
SREDA
Lokomotiva – Partizan 17.30

1. METROPOLITAN    2    2    0    

2. TRENTO    2    1    1
3. PARTIZAN    2    1    1    
4. LOKOMOTIVA    2    0    2

Preko glavnog grada stigli su u Krasnodar, grad na samom jugu evropskog dela Ruske Federacije i dom košarkaša Lokomotive. U hotel je trebalo da se smeste nešto malo pre 1.00 po ruskom vremenu.

Pred izabranicima Saše Filipovskog je izuzetno bitan duel koji umnogome može odrediti dalji rasplet grupe F. Ruski predstavnik je doživeo dva poraza u dosadašnjem toku top 16 faze i bez ikakve sumnje će "proliti krv" za ovu pobedu, ne bi li sačuvao šanse za plasman u četvrtfinale.

Crno-beli, sa druge strane, u meč ulaze deficitarni na poziciji organizatora igre, ali dovoljno odmorni da u Krasnodaru naprave podvig zlata vredan.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega