VUČIĆ NA DODELI PLAKETE DUDI IVKOVIĆU: Obeleženo 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički (VIDEO)

Novosti online

18. 01. 2021. u 11:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanoj dodeli plakete za životno delo legendarnom jugoslovenskom i srpskom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

ВУЧИЋ НА ДОДЕЛИ ПЛАКЕТЕ ДУДИ ИВКОВИЋУ: Обележено 100 година од оснивања Спортског друштва Раднички (ВИДЕО)

Foto: Instagram

Svečanost se održava u Muzeju Jugoslavije povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički.

Vučić i Ivković su odigrali partiju šaha u kojoj je pobedu odneo proslavljeni košarkaški trener. Nakon partije su se u sportskom duhu rukovali.

Budućnost Radničkog, mališani koji su članovi sportskog društva, su potom Dušanu Ivkoviću predali plaketu.

- Dragi Dudo, dali ste mnogo sportu naše zemlje i Radničkom. Zahvalni smo vam za slavnu prošlost i srećni zbog onoga što donosi budućnost. Ovo je mali dar za velikog čoveka. Od srca vam hvala - rekla je devojčica koja je Ivkoviću predala plaketu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Dušan Ivković se na početku zahvalio svima zbog velikog priznanja koje je dobio, rekavši da Radničkom ostaje veran zauvek.

- Krenuli smo napred, savremenim korakom. A kada smo pričali o tom savremenom koraku, govorili smo da se nećemo zadovoljiti samo dodelom plaketa, već time da se postaramo da Radnički postoji i narednih 100 godina. Toga sigurno ne bi bilo da nije našeg predsednika Aleksandra Vučića - rekao je Ivković, nakon čega je predsedniku uručeno priznanje kluba.

Ivković je potom predsedniku predao monografiju "Naš prvi vek" koji se bavi istorijom kluba.

- Kada sam prvi put razgovarao sa Dušanom i Radetom o tome šta može da se uradi za Radnički, često smo imali različita mišljenja. I zvezdaši i partizanovci vole Radnički, ali su retki ljudi poput Dude Ivkovića koji je imao viziju - rekao je predsednik Vučić.

On je istakao da je Radnički jedan od retkih klubova koji je sačuvao svoje veliko ime i ljude koji su ga učinili velikim.

- Upravo se vrši prenos određenih građevinskih parcela na državu, i ja verujem da ćete vi gospodine Ivkoviću moći da otvorite novi fantastički sportski centar. Trinaest hiljada kvadrata u srcu Beograda, što će biti ozbiljan podsticaj za našu decu da se bave košarkom, odbojkom, i sportom koji je meni posebno drag, boksom - kazao je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Vučić je rekao da se odlikovanja ne dobijaju lako, a ordenje još teže, i podsetio novinare da je Duda Ivković dobio orden i od Josipa Broza Tita, kada su ozbiljne komisije odlučivale o tome.

Predsednik je potom rekao da će novi sportski centar Radničkog imati najsavremeniju energetsku infrastrukturu, i još jednom se obavezao da će učiniti sve da radovi budu gotovi na vreme.

- Mi ćemo kao država da izgradimo sve, da uradimo sve. Sećam se kad smo krenuli da računamo da li će nam trebati dva ili tri miliona, a na kraju smo došli do 15 miliona. To nije problem, imamo novac i završićemo sve u kratkom roku. Veliko hvala, živeo Radnički i hvala vam svima za plakete koje sam danas dobio - rekao je Vučić.

On je na kraju novinarima rekao da danas neće odgovarati na pitanja vezana za politiku, ali da će sutra u 9 časova reći sve što je nameravao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (112)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost