POVREDA OSTAVILA TRAGA NA BOGDANU: Bjelica odličan u pobedi Kingsa (VIDEO)

Novosti online

07. 01. 2021. u 08:19

ATLANTA Hoksi poraženi su od Šarlot Hornetsa 102:94, dok su Sakramento Kingsi savladali Čikago Bulse 128:124.

ПОВРЕДА ОСТАВИЛА ТРАГA НА БОГДАНУ: Бјелица одличан у победи Кингса (ВИДЕО)

Foto: AP

Dobro su Hoksi počeli sezonu, ali su u međuvremenu nanizali tri poraza. Loše veče je imao srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović.

Za 18 minuta na terenu imao je učinak od dva poena, iz pet šuteva, od čega tri za tri poena. Upisao je i dve uhvaćene lopte i tri asistencije. 

Imao je Šarlot u jednom trenutku čak 24 poena prednosti, Hoksi su se vratili zahvaljujući Kevinu Harteru i Džonu Kolinsu 

Hornetsi su tokom čitave utakmice bili bolji tim. U jednom momentu su imali čak i 24 poena prednosti, ali su Hoksi uspeli da se vrate najviše zahvaljujući Kevinu Hurteru i Džonu Kolinsu.

Gordon Hejvord upisao je rekord karijere, 44 poena. Lamelo Bol upisao je 16, Teri Rozir je imao 14, a Devonte Grejem 11. U redovima Atlante samo 7 poena Trea Janga i samo 2 Bogdanovića, dok je 23 imao Kolins, 19 Hurter, a 17 Hanter.

U drugom "srpskom" meču na teren je istrčao Nemanja Bjelica čiji su Kingsi upisali četvrtu pobedu. Srpski reprezentativac danas je imao zapaženu ulogu. Srbin je bio jedan od samo devet igrača “kraljeva” koje je trener Luk Volton koristio u rotaciji.

Za 19 minuta na parketu postigao je 12 poena, a uz to je dodao četiri skoka i pet asistencija. 

Posebno se istaklo jedno dodavanje bez gledanja, koje je podsetilo na jednu od finti koje se češće viđaju na terenima za basket. Ušao je Bjelica u reket, gledao ka košu, a onda brzo izbacio loptu ka Glenu Robinsonu Trećem koji je to očekivano spakovao u koš.

Nijedan od timova nije uspeo da napravi veliku prednost, a u poslednjih 10 minuta se ušlo sa izjednačenjem 93:93. Sakramento je do trijumfa došao sa čak sedmoricom dvocifrenih igrača koji su nadomestili što je Dearon Foks odigrao samo pet minuta.

Rišon Holms je postigao 24 poena, uhvatio osam skokova i upisao pet asistencija, ali je još impresivniji šut iz igre jer je promašio samo jednom za 29 minuta na parketu 

Uz njega su glavna pokretačka snaga bili Marvin Begli Treći (dabl-dabl učinak sa 21 poenom i 12 skokova) i Harison Barns sa 20 poena koji su pomogli Sakramentu da slomi otpor rivalo.

Čikago je uspevao da odgovori uglavnom preko samo dva igrača koji su kombinovano postigli 68 od 124 poena tima. Kori Vajt je postigao 36 poena (15/23 iz igre), uz to dodao i tri skoka i sedam asistencija.

Pratila ga je u stopu prva zvezde franšize Zek Lavin (32 poena uz sedam skokova i tri asistencije). Ipak, i on je kao Vajt trošio veliki broj lopti, pa je tek 13 od 24 napada uspešno realizovao.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)