POBEDA PO SVAKU CENU: Partizan protiv Splita igra veoma važnu utakmicu ABA lige

G. K.

02. 01. 2021. u 20:29

AMERIKANCI bi za situaciju u kojoj se košarkaši Partizana nalaze ove sezone u ABA ligi iskoristili frazu win or go home, koja u bukvalnom prevodu znači "pobedi ili idi kući".

ПОБЕДА ПО СВАКУ ЦЕНУ: Партизан против Сплита игра веома важну утакмицу АБА лиге

Foto: ABA liga

Time će morati da se vode i crno-beli u svakoj narednoj utakmici regionalnog takmičenja, pa tako i na sutrašnjem (17.00) gostovanju ekipi Splita, u 13. kolu, ne bili im šanse za plasman u plej-of i dalje ostale teoretski žive.

"Dalmatinci" su se ove sezone, posle gotovo osam godina, vratili u društvo najjačih timova regiona i sa učinkom od četiri pobede i osam poraza definitivno zaslužuju da se ne shvati olako.

- Svima je jasno koliko je utakmica važna za nas i koliko od nje zavisi da li će nam i ona sledeća biti isto tako važna. Sami sebe smo doveli u situaciju da svaki naredni meč u ABA ligi za nas bude jedno malo finale i samo ako utakmicama budemo pristupali kao da je u pitanju finale, bićemo u prilici da se borimo za plej-of. Split je ekipa koja je imala tokom sezone nekoliko vrlo dobrih utakmica, imaju kvalitet i u stanju su da nas namuče. Na nama je da im to ne dozvolimo - istakao je kapiten crno-belih, Novica Veličković.

Istovremeno, košarkaš Splićana Marin Marić, kaže:

- Radujemo se velikoj utakmici, cenimo Partizan, ali verujemo u naš kvalitet i daćemo sve od sebe za pobedu. Žalim što nema publike, bilo bi najveće uživanje igrati pred punim "Gripama", jedva čekam taj dan.

SA SPLIĆANIMA - 10:0

PARTIZAN i Split su od formiranja regionalne lige do sada odigrali ukupno deset međusobnih susreta i u svima su pobedu slavili crno-beli (10:0).

Poslednji put dva tima su se sastala u sezoni 2012/2013. kada je u Beogradu bilo 68:59 za "parni valjak".

UZ BUDUĆNOST

- SVE četiri osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. Ekipa će nastaviti sa testiranjima i narednih dana i obaveštavati javnost o rezultatima - navodi se u saopštenju kluba iz Podgorice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)