BRIDE OBRAZI: Košarkaši Partizana 2020. godinu sigurno neće pamtiti po dobrom

G. K.

21. 12. 2020. u 20:12

DOBIO je Partizan ove sezone nekoliko šamara, najnoviji od Krke u ABA ligi (69:50), koji će dugo da im odzvanja u glavi i posle kojeg je plasman u plej-of sveo na puku teoriju.

БРИДЕ ОБРАЗИ: Кошаркаши Партизана 2020. годину сигурно неће памтити по добром

Foto: ABA liga

Umesto da se sada po notama šampionskog marša, kojim su crno-beli košarkaši autoritativno koračali u prošloj takmičarskoj godini, nastavi i u tekućoj, celokupna Partizanova javnost na čelu sa upravom, igračima i navijačima želeće da 2020. što pre ostavi iza sebe.

Ni mnogo stručniji ne mogu da pronađu adekvatan termin ili pojašnjenje za ovo što se dešava sa igrama koje igrači "parnog valjka" prikazuju ove sezone, a svoju kulminaciju je dobilo pre nekoliko dana u Sloveniji. Sigurno određeni deo ima do psihološkog aspekta prekinute sezone u trenutku kada su bili na pragu da pokore košarkašku mapu regiona i jednog dela Evrope, s obzirom na to da su do eskalacije pandemije, uz turski Efes, igrali verovatno najbolju košarku na Starom kontinentu.

Sigurno ima i do toga što zbog zloćudnog virusa nisu u prilici da igraju utakmice uz prisustvo publike koja im je u svakom mogućem smislu te reče "šesti igrač". Možda ima i do toga što su ostali bez glavnog arhitekte tog uspeha, Andree Trinkijerija, koji je odlučio da svoj put nastavi na drugom mestu.

Svi ti razlozi imaju svog korena u stanju u kojem se slavni klub trenutno nalazi, jer roster ekipe je maltene sačuvan, pa bi bilo neozbiljno i u neku ruku bezobrazno reći da nemaju neophodan kvalitet za igranje u crno-belom dresu, ali opet i nedovoljno kritički da uz stručni štab i upravu ne snose odgovornost za trenutnu situaciju.

Do kraja kalendarske godine je ostalo da se odigra meč sa Venecijom, 29. decembra, koji ni po čemu nije bitan sem za eventualno pokazivanje želje da se u Novoj godini pokaže novo lice. Ili tačnije, da se vrati ono staro. Navijači Partizana svakako nisu navikli da se njihovi ljubimci predaju bez ispaljenog metka.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!