BELINELI: Virtus ima sjajne igrače poput Teodosića, zato sam odlučio da se pridružim klubu

Novosti online

27. 11. 2020. u 18:05

ALEKSANDAR Đorđević je dobio veliko pojačanje u vidu Marka Belinelija, a Italijan ističe da je u Virtus došao zbog Miloša Teodosića.

БЕЛИНЕЛИ: Виртус има сјајне играче попут Теодосића, зато сам одлучио да се придружим клубу

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Iskusni 34-godišnji igrač je 13 godina proveo u NBA ligi. Odlučio je da se vrati u Evropu i pridruži se timu iz Bolonje.

Sjajni šuter je u intervju za "Gazeta delo sport" je otkrio zbog čega se odlučio da potpiše ugovor sa italijanskim velikanom.

- Imao sam ponude od NBA timova, ali nijedna nije bila dovoljno dobra da me motiviše da ostanem tamo. Volim košarku i volim da budem deo nečega bitno, ako ću biti deo tima želim i da igram, da budem protagonista. Kada nisam dobio ponude koje želim, počeo sam da se osvrćem na ponude iz Evrope i tada se jedna izdvojila, Virtus Bolonja. Za nekoliko sati sam doneo odluku, sve je bilo nekako brzo, a pomogli su mi ljudi iz mog okruženja. Virtus ima prelepu priču, u tom timu sam imao debi u profesionalnoj košarci, a onda su bakrotirali i morao sam da odem. Vraćam se tamo gde je sve počelo, to je veliki klub pun tradicije i sada imaju sjajne igrače poput Miloša Teodosića. Zato sam i odlučio da se priključim - rekao je Belineli.

Ciljevi Virtusa su jasni, a isto razmišlja i Belineli.

- Nikada nisam osvojio Evroligu. Sa Fortitudom sam bio šampion Italije, ali je vreme za nove trofeje u vitrini se slaže - zaključio je šampion NBA lige sa San Antonio Sparsima.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)