PUKLA LJUBAV U HUMSKOJ: Mačvan tužio Partizan, ali nije jedini

Novosti online

24. 11. 2020. u 10:15

POSLE odlaska Milana Mačvana sa mesta savetnika za mlađe kategorije u KK Partizan, iz kluba su poručili da bivši reprezentativac nije otišao zbog bilo kakvog sukoba sa klubom već zbog privatnih obaveza i poslova van košarke.

ПУКЛА ЉУБАВ У ХУМСКОЈ: Мачван тужио Партизан, али није једини

Foto: N.Paraušić

Naime, kako javlja Mocart Sport bivši reprezentativac Srbije je odlučio da tuži KK Partizan za neizmirena dugovanja u iznosu od 100 hiljada evra.

Dug je nastao dok je igrao za Partizan u sezonama 2011/12 i 2014/15.

– Kada je Ostoja Mijailović preuzeo Partizan, napravljen je sporazum po kojem je Mačvan oprostio Partizanu 45.000 evra, a ostalih 50.000 je trebalo da bude isplaćeno u tri rate. Prvu ratu klub iz Humske je uplatio u celosti i na vreme, drugu tek delimično, a treća bi dospela na naplatu 31. decembra 2020. godine. Po slovu postignutog sporazuma, zbog nepoštovanja dogovorenih rokova, dug se „vratio“ na početnih 95.000 evra. Pošto je deo duga otplaćen kroz rate, crno-beli su sada dužni da Mačvanu isplate 65.000 evra pod pretnjom prinudne naplate, stoji u tekstu na Mocart Sportu.

Mačvan tužbu nije podne BAT-u, već je podneo Stalnoj sportskoj arbitraži pri Olimpijskom komitetu Srbije, koja takođe ima nadležnost za prinudnu naplatu dugovanja.

Isti izvor navodi da se još nekoliko igrača odlučilo za isti korak jer nije ispoštovana dinamika isplate dugovanja.

Pratite Novosti sport i na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!