DŽORDAN LOJD: Posle dva dana u Srbiji osećao sam se kao kod kuće i naučio da psujem

Novosti online

14. 11. 2020. u 15:22

TRENUTNO vodeći strelac Evrlige i najbolji košarkaš Crvene zvezde pričao je za Eurohups o sadašnjoj sezoni u crveno-belom dresu, vremenu provedenom u Valensiji, saradnji sa Sašom Obradovićem i tome šta je odmah naučio i kako se osećao čim je došao u Srbiju.

ЏОРДАН ЛОЈД: После два дана у Србији осећао сам се као код куће и научио да псујем

FOTO: KK Crvena zvezda

Vodeći strelac Evrolige i jedan od najboljih stranih košarkaša koji su nastupali u Srbiji DŽordan Lojd je u uključenju na stranici Jurohupsa govorio o sezoni u Crvenoj zvezdi. 

Dotakao se as Zvezde i saradnje sa Sašom Obradovićem, kao i drugim temama. 

Za početak objasnio je razliku u igrama i ulozi u dresu Valnesije i sada u Zvezdi:

"U Valensiji je bilo drugačije. Nedotajalo mi je kontinuiteta i šuterske stabilnosti, ali tamo se više igrača rotiralo na mojoj poziciji, a i bila je to moja prva godina u Evroligi, pa sam morao da se naučim kako da postanem timski igrač. U Zvezdi je drugačiji sistem, ovde igram više minuta i imam potpuno drugačiju ulogu nego u Valensiji. Iskreno, uvek sam bio siguran u sebe i svoj šut, ali znam da u Valensiji nisu videli najbolju verziju mene. Imao sam i problema s povredama, onda je još došla i pandemija virusa korona koja je sve poremetila… Zato smatram da moram još dosta da se dokazujem, jer mogu još mnogo toga da pokažem", rekao je Lojd.

Istakao je dobru saradnju sa srpskim trenerom. 

"Dobro se osećam u radu sa Sašom. Gledajte, brzo sam shvatio da kod njega dobijate ono što mnogi zovu „tough love“ odnosno ljubav koja se pokazuje na drugačiji način i moraš da poštuješ taj sistem. NJegove reči me guraju napred i budi tu dodatnu motivaciju u meni. Da, može da bude strog, ali izvlači najbolje iz cele ekipe. Meni je lično baš to ono što mi je bilo potrebno. Dobra stvar za nas je što imamo njega, jer se vidi njegova strast prema ovoj igri. Bio je i sam veliki igrač, pa zna kako je biti u toj koži. Uvek je dobro igrati za takvoog trenera i zasad uživam".

Saglasan je Lojd da bi krajnji rezultat mečeva u mnogome drugačije izgledao da Zvezda ima podršku svojih navijača. 

"Mnogo bi drugačiji impuls dobijale utakmice kada bismo imali podršku kakvu inače znaju da pruže navijači Zvezde. Ali, kako je nama, tako je i ostalima, svi igraju bez publike. Znamo da skor nije najbolji, ali imamo dosta potencijala. Dosad smo samo pokazali deo onoga što možemo, ali mislim da možemo da dobijemo svakog. Kada budemo u optimalnom stanju možemo da budemo strašni. Svi treba da igraju dobro i za tim, imamo dobre karike i pojedince s kojima možemo da napadnemo plej-of. Neke uakmice se nisu završile kako treba, ali treba biti strpljiv, jer možemo mnogo više i bolje".

Sajt Jurohups je na početku sezone Lojda svrstao na 82. mesto od 100 najboljih košarkaša Evrolige, nije krio nezadovoljstvo. Ističe da mu je to dodatni motiv. 

"Nisam baš ljubitelj rankinga, jer prosto ne odaje pravi utisak nečijeg kvalitet. Iskreno, kada sam video da ste me svrstali na 82. poziciju nisam bio baš siguran da je 81 igrač bolji od mene. Ali, shvatio sam da sam još nov u svemu ovom, mada sam uvek bio potcenjen. Zato se trudim da uvek odgovorim svima na parketu i imam još mnogo toga da dokažem".

Ostala je upamćena DŽordanova izjava o Branku Laziću i tome da bi u obaranju ruku sve saigrače mogao da pobedi, osim kapitena.

"Otkriću vam jednu stvar – Branko Lazić je jak kao stena! Prošle sezone sam sa Valensijom gostovao Crvenoj zvezdi u Beogradu i tokom utakmice su me čuvali Čarls DŽenkins i on. U jednom trenutku probao sam da protrčim pored njega, a na kraju sam se zakucao kao u zid. Razmišljao sam: ‘Šta je bre ovo, čoveče?!’ Kep najčvršći momak kojeg sam upoznao i srećan sam što sam u njegovom timu. Da se razumemo, takav je i Kavaj Lenard, ali sada sam deo kepovog tima". 

Upitan je i da li bi Lazić pobedio Kavai Lenarda u obaranju ruku?

"Nema šanse. Kavaj ima šaku kojoj niko ne može da parira. Jeste Laza strašno jak i to ne tako što podiže ne znam koliko kilograma u teretani, već je prirodno snažan, ali s Kavajem ne bi mogao da se meri u obaranju ruku baš zbog veličine šake".

Za kraj moralo je doći i pitanje o srpskim psovkama koje je naučio, kao i boravku u Srbiji:

"Znam ih mnogo, ali se trudim da ih ne koristim. Ali, navijači neka ne brinu, znam da psujem na srpskom. Posle dva dana boravka u Srbiji osećao sam se kao kod kuće i naučio da psujem.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VRHUNSKA KOŠARKA IGRA SE NA JUGU: Fajnal for za kadete ovog vikenda u Nišu