VELIĆ PRED PARTIZAN: Agresivnom odbranom protiv crno-belih

Tanjug

13. 11. 2020. u 15:26

TRENER košarkaša Cibone Ivan Velić izjavio je da će njegov tim sutra imati težak zadatak protiv Partizana u 7. kolu ABA lige.

ВЕЛИЋ ПРЕД ПАРТИЗАН: Агресивном одбраном против црно-белих

Foto: N.Paraušić

Utakmica koja je označena kao derbi kola igra se sutra u Draženovom domu u Zagrebu od u 17 sati.

- Očekuje nas izrazito težak protivnik. Ekipa Partizana je sastavljena za sam vrh ABA lige i Evrokupa. Uz Zvezdu, Budućnost i Cedevitu Olimpiju su najveći favoriti za osvajanje regionalne lige. Ušli su u sezonu dosta slabo, imali su nekoliko neočekivanih poraza i to je rezultiralo smenom trenera. S obzirom na te okolnosti, očekujem agresivan i jak Partizan i naš će cilj biti da odgovorimo fizički na tu agresiju i na njihova tela koja su za veći nivo košarke. Nadam se da uz timsku igru i agresivan pristup, prvenstveno u obrani, možemo igrati otvorenu utakmicu. Oni su u stanju ''opšte mobilizacije'' tako da će biti teško, ali verujem da ćemo moći da odigramo dobru utakmicu i da im pariramo jasno, ako nam se ukaže prilika da ćemo uzeti tu pobedu", rekao je Velić za klupski sajt.

Cibona trenutno u ABA ligi ima dve pobede i četiri poraza, dok crno-beli imaju skor 3-3, a košarkaš Ivan Novačić ističe da njegov tim mora da odigra agresivno protiv gostujuće ekipe.

- Partizan stiže razigran dolaskom novog trenera. Mi moramo pokazati agresivnost više i što više budemo u egalu, imamo veće šanse za pobedu. Oni su u sezonu ušli slabije nego što su očekivali, imaju tek jednu pobedu više od nas i ako nam odbrana bude na nivou, mislim da ćemo imati svoju šansu", rekao je Novačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri