IGRAČI ŽELE JEDNO, A LIGA DRUGO: Kada počinje NBA sezona?

Novosti online

04. 11. 2020. u 18:50

ИГРАЧИ ЖЕЛЕ ЈЕДНО, А ЛИГА ДРУГО: Када почиње НБА сезона?

Foto: AP

NBA liga će u četvrtak ili petak imati glasanje oko toga kada će početi nova sezona.

Dva datuma su u opticaju – 22. decembra 2020. godine ili 18. januara 2021. godine.

Mišel Roberts iz unije igrača već je zakazala sastanke putem telefona sa čelnicima 30 timova i veliki deo istih je već obavljen i do petka ili najkasnije subote po našem vremenu imaćemo jasniju sliku.

Igrači su nekako složni da bi im više odgovaralo da sezona krene 18. januara, ali zbog Olimpijskih igara, ali i televizijskih kompanija i sponzora, liga želi da takmičenje krene 22. decembra. Postoji šansa da se obave nove runde pregovora sa televizijskim kućama oko prava prenosa, ali to je za sada daleko.

Ukoliko NBA liga krene 22. decembra, to znači da će ekipe sa treninzima krenuti već 1. decembra, da će imati tri ili četiri predsezonske utakmice i da će sezona trajati 72 utakmice, a da će svaka ekipa imati 14 "back to back" utakmica, iliti mečevi koji se igraju dan za danom.

Ol Star će biti početkom marta, a kraj regularnog dela bi bio 16. maja, pa bi se plej of igrao od 22. maja do najkasnije 22 jula.

Ukoliko NBA liga startuje 18. januara, znači da će treninzi početi 28. decembra, takođe će biti 3 ili 4 predsezonske utakmice, s tim što bi sezona trajala 60 utakmica i 12 back to back utakmica.

Ol star bi krenuo 9. aprila, a negde u junu bismo videli početak plej ofa, ali ukoliko bude 72 utakmice u ovom sistemu, plej of počinje 28. juna i završava se 23. avgusta.

U oba slučaja, putovanja su skraćena za 25 odsto i timovi između 7. i 10. mesta igraće plej in turnir, kao što su ove godine igrali Memfis i Portland

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)