MIROSLAV MUTA NIKOLIĆ BLISTA OD ZADOVOLJSTVA: Novosađani su željni košarke

S. BAJIĆ

01. 11. 2020. u 08:58

ŠEST pobeda zaredom, na startu KLS, potvrda su visokih ambicija košarkaša Vojvodine, namerenih da u što kraćem roku stignu do ABA lige.

МИРОСЛАВ МУТА НИКОЛИЋ БЛИСТА ОД ЗАДОВОЉСТВА: Новосађани су жељни кошарке

FOTO: N. Paraušić

Ambicije ističe Miroslav Muta Nikolić, strateg tima sa "Spensa" i naglašava da njegovi izabranici, isključivo domaći igrači, Novosađani i iz okolnih vojvođanskih mesta, nisu slučajno na čelu tabele.

- Biće još pobeda, ali mora da se zna da u našoj ligi svako svakog može da nadigra - kaže Nikolić.

- Mi, svakako, idemo na vrh, jer Novi Sad, grad gladan košarke, to zaslužuje. Momci su sjajni. Na treningu, koji je jači od utakmice, sve puca od energije a cilj je da mladi napreduju uz nekolicinu iskusnijih. Moja želja je da sa našom decom uz podršku njihovih komšija sa tribina, napravim uspeh.

Znan kao stvaralac, najstariji trener u srpskoj košarci sa izuzetnom sportskom biografijom, imaće vremena u naredne četiri godine, koliko će voditi Novosađane.

- Taj ciklus me interesuje u okviru razvoja kluba i rada sa decom, ali cilj je da što pre razvijemo našu priču. Zato sam vratio iz okolnih zemalja odabrane igrače za dobru celinu i tvrdim da trenutno u Vojvodini ima nekoliko igrača koji bi mogli da igraju u Zvezdi i Partizanu. Ovde uvek ključa od talenata, onih vrhunskih, od Bodiroge, Rebrače, Gurovića, Tarlaća pa evo do Jokića. Ogroman broj, koji je trebalo da dosegne te visine, propadao je u ligama okolnih zemalja.

SVI NAS PODRŽAVAJU

- IMAMO sjajnu Upravu, satkanu od ljudi koji vole košarku i imaju ambiciju - kaže Nikolić.- Na čelu je Bogdan Kuzmanović sa kojim je pao dogovor da nema ni pomisli o tavorenju. Podržavaju nas i gradske strukture. Sve ide na vreme, uslovi su odlični , a zovu me mnogi, da dođu da igraju u Vojvodini. Da je drugačije, ne bih se prihvatio posla.

Kao jedan od razloga tome, Nikolić navodi veliki broj stranaca prisutnih u našoj ligi.

- Nervira me to, mnogo. Toliko da bih ograničio. Zvezda i Partizan su na međunarodnoj sceni, pa su im potrebni. Ali u našoj ligi, zašto? Pa gde da igraju naša deca? Gde da se formiraju? Zar je bolje da se gube u inostranstvu kada u rođenoj zemlji nemaju mesta za razvoj - pita se Nikolić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili