ABA LIGA: Derbi opravdao očekivanja, Zvezda slavila protiv Mege!

Novosti online

25. 10. 2020. u 13:48 >> 13:59

U OKVIRU 4. kola ABA lige sastali su se neporaženi Mega i Crvena zvezda. Slavili su gosti u dramatičnoj završnici 73:76

АБА ЛИГА: Дерби оправдао очекивања, Звезда славила против Меге!

FOTO: KK Mega

Od samog starta Zvezda je uspostavila kontrolu igre, nakon uvodnih 4:2, ušli su izabranici Saše Obradovića u ritam, te poveli sa 20:6. 

Ulaskom Petruševa koji je u tom periodu postigao 11 poena, Mega dolazi do zaostatka od 17:22. Mega je uhvatila rezultatski priključak, čemu su kumovali i promašaji igrača KK Crvena zvezda, ali i neke dobre odbrane, poput blokada Miškovića, pa je prva četvrtina završena uz prednost branioca trona od 18:24.

U drugoj četvrtini zaigraljla je Zvezda daleko bolje u odbrani, bili su gosti bez primljenog koša tri minuta. 

Ponovo je domaćin ubacio u petu brzinu, prevodio ih je Marko Simonović, koji je zadavao dosta problema Teriju u Reketu, te su domaći uspeli da se spuste na minus šest. 

Lojd je sa linije penala vratio devet poena prednosti crveno-belima. Ipak, Tepić i saigrači iz Mege su poluvreme priveli kraju bolje, primakavši se na 35:40.

Iako je Zvezda, preko Lojda, trojkom "otvorila" drugo poluvreme, nije dugo prošlo a Mega je nastavila da muči favorita. Nakon što je Ilija Belošević, zbog prigvora, najpre dao tehničku grešku treneru crveo-belih, potom je i isključio Sašu Obradovića.

Kazalonu je suđen nesportski faul nad Džordanom Lojdom, Igrač domaćih ga je povredio na šutu, tako da je Zvezdin as morao da izađe van igre, pa nije ni mogao da izvede slobodna bacanja koja je umesto njega (sva tri uspešno) izveo Volden, za 53:55 na kraju treće deonice.

Ipak, već na početku naredne, Mega je opet vratila prednost, došavši do 58:55 uz bacanja Simonovića i koš raspoloženog Tepića iz okreta, ali ni 60:57 nije obeshrabrilo njene suparnike. Lojd je stisnuo zube i, pored bola u skočnom zglobu, rešio da igra, a upravo su prodor Hola, a onda i njega, doneli Zvezdi 60:61 na pet i po minuta do kraja.

U nastavku se igralo koš za koš. Nijedan tim nije dozvolio protivniku da rezultatski odmakne. Na 70:72. Probao je Hol za tri, Davidovac je uhvatio loptu, na pola minuta do kraja Zvezda ima četiri poena prednosti. 

Na šest sekundi do kraja Mišković pogađa za tri, te je Mega na poen zaostatka. Promašio je Tepić sa velike udaljenosti, Crvena zvezda je slavila 76:73. 

KK Mega: Jović, Mišković 6, Smit 6, Petrušev 22, Tepić 8, Kljajević, Simonović 16, Jovičić, Cerovina 11, Kazalon 4. 

KK Crvena zvezda: Ročesti 2, Hol 9, VOlden 11, Lojd 19, Davidovac 6, Lazić, Rit 2, Dobrić 3, Jagodić Kuridža 13, Simanić 2, Kuzmić, Teri 9. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest