KOKOŠKOV POSLE PORAZA FENERA: Ja sam kriv

V. P

17. 10. 2020. u 22:28

EPITETOM "mizerno" opisao je trener Fenerbahčea Igor Kokoškov nesvakidašnje potonuće svog tima u drugom poluvremenu meča sa Bajernom u Istanbulu.

КОКОШКОВ ПОСЛЕ ПОРАЗА ФЕНЕРА: Ја сам крив

Foto: N. Paraušić

Domaćin je ispustio prednost od 21 poena iz prvog dela utakmice i upisao drugi uzastopni poraz na svom terenu (71:75), dok su Bavarci imali savršenu nedelju sa dve pobede na teškim gostovanjima. Prethodno su savladali Makabi u Tel Avivu (85:82).

- Težak poraz, veoma sam razočaran našim izdanjem u drugom poluvremenu - rekao je Kokoškov.

- Nadam se da je prvo poluvreme pravo lice našeg tima, u drugom smo jednostavno nestali. Izgubili smo oštrinu, ostali bez gasa. Čvrsto verujem da treneri gube utakmice. Moj bivši trener, koji mi je bio i mentor, govorio mi je da je trener kriv kada se izgubi meč u kojem imaš 20 razlike. Kao trener, preuzimam odgovornost za ovaj poraz. Uvek ću podržavati igrače u ovakvim slučajevima. U ovom poslu postoji pobeđivanje i postoji mizerija. Trenutno se osećamo mizerno.

ZAUSTAVLjEN Lorenzo Braun u meču sa Bajernom/FOTO: Evroliga

Sasvim drugačiji osećaj ima fenomenalni krilni igrač Bajerna Vladimir Lučić, koji je posle partije karijere protiv Makabija (26 poena) ponovo bio lider svog tima sa 18 poena i pet skokova. Dve vrhunske kreacije donele su mu nagradu Evrolige za najkorisnijeg igrača nedelje u kojoj su odigrana dva kola.

- Sjajan osećaj - blistao je srpski reprezentativac posle velikog preokreta u Istanbulu.

- Ušli smo u utakmicu sporo, bez dovoljno energije za bilo kog rivala, a kamoli za ekipu kao što je Fenerbahče. Ali, odgovorili smo u drugom poluvremenu našom igrom. Nismo prestajali da verujemo u stvari koje radimo na treninzima. Znamo šta želimo da postignemo ove sezone i, sa svim promenama u timu, moramo da verujemo u proces i budemo bolji iz dana u dan.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije