CRVENA ZVEZDA: Svedoci smo pokušaja da se ABA liga degradira! U kakvoj ligi treba da igramo?!

Novosti online

02. 10. 2020. u 16:56

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Сведоци смо покушаја да се АБА лига деградира! У каквој лиги треба да играмо?!

FOTO: KK Crvena zvezda

DONEDAVNO je bilo pitanje da li će ABA liga nastaviti da postoji, a onda se u kratkom roku sve promenilo na zadovoljstvo svih ljubitelja košarke.


Jadranska liga će se igrati, prvi meč je na programu večeras, FMP dočekuje Primorsku.Ipak, uprava Crvene zvezde mts je pred početak samog takmičenja odlučila da se oglasi saopštenjem.

"KK Crvena zvezda kao jedan od učesnika ABA lige i njenih suvlasnika, uvek se borio za pravno uređenu ligu, koja će podići košarku na ovim prostorima na viši nivo", navodi se u saopštenju Zvezde i dodaje: 

"U godini u kojoj bi proslavili dve decenije života ideje o regionalnom povezivanju svedoci smo pokušaja da se liga, i ova ideja degradiraju. Kako drugačije okarakterisati takmičenje u kome se pojedini klubovi ne pridržavaju ni odluka za koje su sami glasali, i u koje ulazimo bez usvojenih “propozicija takmičenja”, potvrde imenovanja direktora, sportskog direktora, disciplinskog sudije… što je jedinstven slučaj u svetu sporta!

U cilju istinitog informisanja javnosti, sprečavanja bilo kakvih iznošenja dezinformacija kojih je u prethodnom periodu bilo mnogo, KK Crvena zvezda mts dostavlja javnosti na uvid jednoglasno donete odluke sa Skupština ABA LIGE, koje je jedan klub, koji je za iste pozitivno glasao, pokušao da stopira u registraciji.

KK Crvena zvezda mts na uvid javnosti dostavlja i vansudsko poravnanje ( izvansudsku nagodbu ) koja je svojim sprovođenjem trebala dovesti u pravno uređeno stanje ABA LIGU!

Opstrukcijom jednog kluba ta nagodba je vremenski istekla i više nema pravno važenje. Zato je sudski postupak nastavljen, a KK Crvena zvezda će se izboriti za uređenu ligu čiji je suvlasnik svim pravnim sredstvima.

Klikom na LINK možete pristupiti i pogledati sledeća dokumenta u PDF formatu;

1. Vansudska nagodba između ABA lige jtd i KK Crvena zvezda mts;

2. Odluka “Nagodba između ABA lige jtd i KK Crvena zvezda mts”;
3. Odluka “Prijenosi uđela doneta 27.05.2020.godine” doneta 27.05.2020.godine
4.Odluka “Prijenos uđela  Cedevita Olimpija – Mornar Bar” od dana 16.07.2020.godine;

Pratite"Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Pekson

02.10.2020. 17:23

Bolje gospodo iz Zeleznika da ste cuvali Srpsku ligu da centri poput Kraljeva,Leskovca ,Nisa,Kragujevca,Novog sada i hale u njima ne zvrje prazne na utakmicama,nego sto se zalazete za Jugo ligu ciji je raspad samo pitanje vremena.