ABA LIGA I DALJE U BLOKADI: Ništa od dogovora Partizana, Zvezde i FMP-a

V. P.

11. 09. 2020. u 15:26

NA Jadranu ništa novo. Današnji onlajn sastanak predstavnika klubova ABA lige ličio je na prethodna dva, na kojima je Partizan opstruirao donošenje bitnih odluka, insistirajući na sudskom epilogu optužbe da su Crvena zvezda i FMP u sukobu interesa.

АБА ЛИГА И ДАЉЕ У БЛОКАДИ: Ништа од договора Партизана, Звезде и ФМП-а

Foto: N.Paraušić

NA Jadranu ništa novo. Današnji onlajn sastanak predstavnika klubova ABA lige ličio je na prethodna dva, na kojima je Partizan opstruirao donošenje bitnih odluka, insistirajući na sudskom epilogu optužbe da su Crvena zvezda i FMP u sukobu interesa.

Kao što je najavio na klupskoj televiziji, predsednik crno-belih Ostoja Mijailović tražio je da se spor oko potencijalnog sukoba interesa povede na Arbitražnom sudu u Lozani. Inače, po aktima, za sporove unutar ABA lige nadležan je Trgovinski sud u Zagrebu.

- Pojedini klubovi su na poslednjem sastanku predlagali da Partizan dozvoli preregistraciju ABA lige, za šta mi jesmo, ali jesmo i za to da ona bude sasvim regularna. Pojedini predsednici klubova vrši pritisak na nas da odustanemo od toga, čak i po cenu da se Partizan izbaci iz ABA lige - rekao je Mijailović uoči sastanka. - Prihvatićemo poziv i dozvoliti uslovnu preregistraciju ako Crvena zvezda i FMP prihvate da se povede spor. Naš predlog je da se spor vodi na Arbitražnom sudu u Lozani, jednom od najkvalitetnijih na svetu.

Podsećamo, po tužbi Crvene zvezde protiv ABA lige postignut je sporazum o uređenju pravnih akata i prebacivanju vlasničkog udela sa bivših učesnika na sadašnje. Za sporazum je na ranijim sastancima glasao i Partizan, ali je u međuvremenu pokrenuo pitanje sukoba interesa, tražeći izbacivanje FMP. Kako saznajemo, na jučerašnjem sastanku samo crno-beli nisu podneli dokumentaciju za nastup u predstojećoj takmičarskoj sezoni, koja bi trebalo da počne 3. oktobra.

Osim preregistracije, na stolu su i pitanja kako i pod kojim uslovima početi sezonu u uslovima virusne pandemije.

- Važnije pitanje je kako urediti dokumentaciju pravnog društva ABA lige - rekao je Mijailović. - Ako bi sud u Lozani doneo odluku da nismo u pravu, Partizan bi platio troškove suđenja. Ako druga strana izgubi, FMP bi morao da bude isključen iz lige.

Svojevrsna blokada ABA lige je nastavljena, ostaje da se vidi kako će regionalno takmičenje pregurati ovu krizu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)