VREME JE ZA SPEKTAKL: Jokić saznao rivala u plej-ofu, poznato sedam od osam parova

Novosti online

13. 08. 2020. u 10:12

SVE je spremno za košarkašku poslasticu. NBA liga ulazi u samu završnicu, došlo je vreme za plej-of.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СПЕКТАКЛ: Јокић сазнао ривала у плеј-офу, познато седам од осам парова

Foto AP

Za sada je poznato sedam od osam parova četvrtfinala najjače lige na svetu.

Ono što je za nas najvažnije je svakako učešće Nikole Jokića i njegovog Denvera. Nagetsi će u doigravanje krenuti sa trećeg mesta Zapada i odmeriće snege sa Jutom Džez koja je u ligaškom delu zauzela sestu poziciju.

Nema sumnje da srpskog reprezentativca i drugove očekuje težak duel. Jokić će ponovo morati da vodi "bitku" protiv Rudija Gobera, dvostrukog najboljeg defanzivca NBA lige.

Los Anđeles Klipersi će kao drugoplasirana ekipa na zapadnoj konferenciji igrati protiv Dalasa (7). Maveriksi će učiniti sve da naprave iznenađenje, a šanse za to svakako postoje.

Predvođeni odličnim Lukom Dončićem imaju šanse da se nadigravaju sa Kavaijem Lenardom i ekipom. Nadamo se da će i Boban Marjanović dobiti pravu priliku i da će pokusati da sruši bivši klub.

Izuzetno zanimljiv će biti duel Hjuston Roketsa (4) i Oklahoma Siti Tandera (5). Rasel Vestbruk će prvi put u plej-ofu igrati protiv bivše ekipe. Bili Donovan ga odlično poznaje i sprema mu zamku.

Lejkersi su zauzeli prvo mesto na Zapadu i jedina su ekipa koja ne zna ko će im biti rival. To mogu da budu Portland Trejlblejzersi, Finiks Sansi i Memfis Grizlisi. O osmom nosiocu odlučivaće takozvani "plej-in", odnosno duel osme i devete ekipe.

Kada je Istočna konferencija u pitanju poznati su svi parovi:

Milvoki Baksi (1) će za rivala imati Orlando Medžik (8). Sve oči će bez dileme biti uprte u Janisa Adetokumba, aktuelnog i potencijalnog MVP lige.

Aktuelni šampion Toronto će igrati protiv Bruklina. Reptorsi su favoriti. Igraju odlično. Sa druge strane Netsi su u Orlando došli znatno oslabljeni, bez dve prve zvezde - Kevina Durenta i Kajrija Irvinga.

Boston Seltiks (3) će odmeriti snage sa Filadelfijom (6). Ovo je trebalo da bude potencijalno interesantan duel, ali...

Seventisiksersi su u velikom problemu. Ben Simons je zbog povrede završio sezonu, pa sve pada na pleća Džoela Embida, mada i on ima problema sa povredom.

Poslednji par Istoka su Majami (4) - Indijana (5). Teško je u ovom duelu prognozirati favorita. Hiti će morati da zaustave neverovatnog Ti Džej Vorena, koji blista od kako se NBA liga nastavila.

Sve u svemu očekuje nas velika borba i sjajan plej-of NBA lige. Mnogo ekipa želi da sa trona skine Toronto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!