SRBI ZA SRBE! Nikola Mirotić anonimno donirao 100.000 evra, pa "napravio problem"

Novosti online

23. 05. 2024. u 10:51

Legendarni košarkaš Nikola Mirotić, poznat kao veliki humanitarac, ponovo je pokazao svoje veliko srce.

СРБИ ЗА СРБЕ! Никола Миротић анонимно донирао 100.000 евра, па направио проблем

Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

U javnosti se pojavila priča o njegovoj anonimnoj donaciji od 100.000 evra humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“.

Španski košarkaš srpskog porekla, trenutno igrač Armanija, redovno učestvuje u dobrotvornim akcijama. O njegovoj poslednjoj velikodušnoj donaciji govorio je predsednik organizacije „Srbi za Srbe“ Igor Rašula, u „313 podkastu“.

– Nas dvojica smo se na kraju čuli. On je hteo da postane donator i prvi put je napravio neku manju donaciju. Drugi put je bila donacija skoro 100.000 evra i kaže „To mora da bude anonimno, ne želim da iko zna za to“ – ispričao je Rašula.

Rašula je dodao da je Mirotić najveći donator organizacije, ali da takve anonimne donacije mogu izazvati sumnju kod ljudi.

– Jako je lepo što pomažeš i što učestvuješ, ali odjednom sledećeg meseca imamo 150.000 evra, neko će da pita ko je ovo anonimno dao. Naši ljudi uglavnom imaju averziju prema velikim anonimnim donatorima – rekao je Rašula.

Mirotić već godinama zajedno sa organizacijom „Srbi za Srbe“ pomaže socijalno ugrožene, višečlane porodice na Balkanu. Zbog svojih dobrih dela, Mirotić je dobio posebno priznanje, ali nikada nije želeo da preuzima zasluge za svoje humanitarne aktivnosti.

BONUS VIDEO VELIKI PEH: Ovako se Nikola Topić povredio na večitom derbiju Zvezda - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!