A POSLE NOVOG PORAZA U FINALU... Željko Obradović: Navijači Zvezde prave sjajnu atmosferu!

Novosti online

15. 05. 2024. u 22:14

Crvena zvezda i Partizan su se sastali u ponedeljak u prvoj utakmici finala ABA lige, a epilog kraj ovog meča iznedrio je i zanimljivu konferenciju za štamu koju je održao trener crno-belih, Željko Obradović.

А ПОСЛЕ НОВОГ ПОРАЗА У ФИНАЛУ... Жељко Обрадовић: Навијачи Звезде праве сјајну атмосферу!

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Podstimo, Crvena zvezda je ponovo pobedila Partizan i povela sa 2-0 u finalnoj seriji koja se igra na tri pobede.

Obradović je, izašavši pred novinare, ovako započeo svoje obraćanje:

- Čestitke ekipi Zvezde na pobedi, stekli su veliku prednost u plej-ofu, 2:0, ali na nama je da se spremimo što bolje da odigramo dobro pred našim navijačima. U ove dve utakmice, kad god bismo prišli, Zvezda bi imala odgovor. Imali smo i dosta otvorenih šuteva, ali skoro da ništa nismo ubacili, pa smo zahvaljujući tome i izgubili utakmicu.

Na pitanje šta je potrebno da se desi da Partizan preokrene seriju, ne ostavlja dilemu:

- Treba da igramo bolje, da ubacujemo otvorene šuteve. I u prvom poluvremenu, kada smo igrali dobro, imali smo dobar protok lopte, ništa nismo realizovali, pa ni posle ofanzivnih skokova. U drugom poluvremenu je nedostajala kolektivna igra, a Zvezda nam je davala koševe u tranziciji, kada su ostavljani sami...

O angažovanju košarkaša Partizana - samo reči hvale:

- Velika želja je postojala kod igrača i večeras, kao i u prvom meču - kratko je odgovorio trener crno-belih.

Na konstataciju da su neki igrači koji su relativno skoro došli, poput Džejlen Smita, ostavili vrlo dobar utisak, a neki koji bi trebalo da su vođe, kao kapiten Kevin Panter, loš, nije želeo da ulazi detaljnije u priču o pojedincima.

- Analiziraćemo. Ja sam uvek verovao svojim igračima i nastaviću. Svi oni žele da daju maksimum. Nekad se to uspe, nekad ne. No, ostaćemo zajedno i probati da treću utakmicu odigramo bolje. Velika je razlika bila između ove dve utakmice, kao što sam i najavio, a najveća je što smo promašili veliki, veliki broj šuteva.

Naglasio je važnost jedne stvari:

- Hladna glava. Kad si miran, lakše ćeš ubaciti šuteve i uraditi druge dobre stvari.

Za kraj, o atmosferi, klupskim saopštenjima, apelima navijačima...

- O tim stvarima, saopštenjima... pa, ima ljudi koji se time bave, nije to moj posao. Rekao sam i posle prve utakmice da navijači Zvezde prave sjajnu atmosferu, čestitam im na tome. Prelepo je kad se vidi da je puna hala, kada se navija za svoj tim. A ove uvrede koje su uobičajene to, valjda, ćete vi (novinari) da apostrofirate, ja ne bih da se upuštam u to. To je nešto što je tradicionalno. Opet ponavljam, imaju pravo. A ja ću apelovati na navijače Partizana već od večeras da sve bude fer i sportski u našoj areni, da nikoga ne vređaju i da budu posvećeni samo podršci našeg tima. Po tome su uvek bili poznati i nadam se da će tako biti i na prvoj utakmici koju igramo na našem parketu - zaključio je Željko Obradović.

Podsetimo, treća utakmica ove finalne serije, Partizan - Crvena zvezda, igra se u nedelju od 20.30 u Beogradskoj areni. Pobedi li Zvezda, biće novi šampion ABA lige, a pobede li crno-beli, oni će biti domaćini i četvrtog meča, na istom mestu.

BONUS VIDEO: SVI KAO JEDAN: Igrači i navijači Zvezde zajedno proslavili Kup Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)