PARIZ JE ŠAMPION EVROKUPA: Ništa od majstorice, tim iz glavnog grada Francuske novi član Evrolige

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

12. 04. 2024. u 22:04

KOŠARKAŠI Pariza pobedili su Burg u drugoj utakmici finala Evrokupa sa 81:89 (26:22, 20:21, 17:21, 18:25) i na taj način su stigli do trofeja.

ПАРИЗ ЈЕ ШАМПИОН ЕВРОКУПА: Ништа од мајсторице, тим из главног града Француске нови члан Евролиге

FOTO: Profimedia

Izabranici Tomasa Isala su tako postali novi član Evrolige, pošto je poznato da šampion drugog po kvalitetu evropske košarke ide u elitu.

Pokušao je tim Frederika Fotua da produži seriju, ali Pariz je imao drugačije planove i sprečio je rivala u tome i apsolutno zasluženo došao do trofeja. Ligaški deo takmičenja ova ekipa je okončala sa neverovantim učinkom 17:1.

Što se utakmice tiče, Burg je imao prednost posle 20 minuta košarke od tri razlike - 46:43. Ipak, protiv kvalitetne ekipe kakva je Pariz to nije bilo dovoljno.

Gosti su odigrali dobro drugo poluvreme, posebno četvrtu četvrtinu koju su dobili sa 18:25.

Najefikasniji kod pobednika bio je Ti Džej Šorts sa 22 poena, dok je Mikael Jantunen postigao 15. Na drugoj strani najbolji je bio Ajzea Majk koji je brojao do 16, pratio ga je Džeremi Morgan sa 14.

Francuska će tako naredne sezone imati tri predstavnika u Evroligi, pošto će pored Pariza u eliti učestvovati još Monako i Asvel.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave