JOKIĆ MOŽE DA PREDAHNE: NJegovi zemljaci u NBA brojali do okruglo 60 poena

V. P.

08. 04. 2024. u 14:55

BERIĆETNO srpsko veče u NBA i bez najboljeg među najboljima. Dok se Nikola Jokić odmarao, njegovi zemljaci radili su punom parom i zbirno postigli okruglo 60 poena, što je raritet kada u računicu nije uključen dvostruki, uskoro izvesno i trostruki MVP lige.

ЈОКИЋ МОЖЕ ДА ПРЕДАХНЕ: Његови земљаци у НБА бројали до округло 60 поена

FOTO: Tanjug/AP

Počelo je u Indijanapolisu, gde je Nikola Jović sa 18 poena za 24 minuta ostvario drugi najbolji košgeterski učinak u sezoni. Pogodio je šest od deset šuteva iz igre (trojke 2/5), uhvatio dve lopte, njegov Majami je imao plus 14 u periodu kada je bio na terenu, ali su se na kraju radovali domaći Pejsersi (117:115).

Potom su u Šarlotu Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski ugostili Oklahomu, tim koji ih je tokom sezone trejdovao u Severnu Karolinu. Motivacije nije nedostajalo, nije ni odlične statistike, ali jeste pobeda koja bi ukrasila duel sa Tanderom bez dvojice najboljih, Šaja Gildžesa-Aleksandera i Džejlena Vilijamsa (118:121).

Micić je sa 17 poena (6/12) i deset asistencija ostvario četvrti dabl-dabl u "ruki" sezoni, šesti put zaredom bio dvocifren u košgeterskoj koloni. Popularni Poku je maksimalno iskoristio 21 minut na parketu, ubacio 14 poena (6/9) i uhvatio devet lopti, uz jedno izuzetno atraktivno zakucavanje.

- Osećam se sve komfornije - pričao je Micić posle meča. - Žao mi je to što je ostalo još nekoliko utakmica do kraja sezone. Svaku doživljavam kao finale, u smislu dokazivanja sebi i onima koji su mi pružili ovu priliku.

EGZUM: SRBIJA DRUGA "ZVER"

JUNAK pobede Dalasa nad Hjustonom bio je doskorašnji igrač Partizana Dante Egzum, koji je sa zvukom sirene pogodio trojku za produžetak. Publika je "podivljala" kao retko kad u NBA ligi.

- Srbija je, ipak, potpuno druga "zver" - uporedio je Egzum doživljaje. - Ne kritikujem navijače Dalasa, oni su super, ali u Srbiji je drugačije. Ljudi koji vode navijanje i ne gledaju utakmicu, jer se staraju da svi navijaju.

Tristan Vukčević se u finišu sezone Vašingtona probio među startere. U Torontu je dobio 23 minuta da iskaže potencijal protiv tima koji vodi naš trener Darko Rajaković, u čemu je delimično uspeo. Sa 11 poena ponovo je prebacio dvocifrenu granicu, tome je dodao i devet skokova, četiri asistencije i tri blokade. Podbacio je samo u šutu za tri poena (1/5). Vizardsi su doživeli čak 64. poraz u sezoni (122:130), ali to su stvari koje nemaju veze sa Tristanom i njegovom NBA perspektivom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)