BITKA ZA DRUGO MESTO: Partizan u Podgorici igra meč sezone u ABA ligi

V. P.

31. 03. 2024. u 11:00

PARTIZAN iz nedelje u nedelju igra utakmice sezone u Evroligi. Jednu sa tom kvalifikacijom odigraće u nedelju i u ABA ligi, protiv Budućnosti u podgoričkoj "Morači" (19.30). Na talonu je drugo mesto u regularnom delu takmičenja, odnosno prednost domaćeg terena u plej-ofu sve do finala.

БИТКА ЗА ДРУГО МЕСТО: Партизан у Подгорици игра меч сезоне у АБА лиги

FOTO: M. Vukadinović

Oba tima imaju učinak 18-6, kalkulacije su ispale iz računice, pobednik će sasvim izvesno dobiti broj 2 u doigravanju za titulu. Crno-beli u poslednjem kolu dočekuju Zadar, Podgoričani igraju sa svojom filijalom SC Derbijem, tako da je verovatnoća za kiks u tim mečevima zanemarljivo mala.

- Znamo da je utakmica veoma značajna i za Budućnost i za nas, pobednik osigurava drugu poziciju. Probali smo u ova dva dana da se spremimo. Znamo da igramo u pravoj košarkaškoj atmosferi protiv veoma dobrog tima. Na nama je da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu - škrt je bio u najavi trener Partizana Željko Obradović.

Mladi centar Balša Koprivica istakao je značaj derbija kola.

- Definitivno najbitnija utakmica ove sezone u ABA ligi. Budućnost nije imala meč desetak dana, verujem da se dobro pripremila za nas.

Budućnost je na svom sajtu objavila izrazito motivacionu najavu utakmice. Poruke su da u nedelju svi putevi vode u "Moraču", da pobeda nad evroligašem sa budžetom od 20.000.000 evra donosi drugo mesto i prestiž. Citira se rečenica Julija Cezara "kocka je bačena", izgovorena pre nego što je sa svojom vojskom prešao reku Rubikon.

- Glavni su pristup, energija i koncentracija. Ako u tim elementima budemo dobri, onda imamo šansu - kaže trener Budućnosti Andrej Žakelj, koji je uoči početka sezone sa SC Derbijem pobedio crno-bele u finalu ABA Superkupa. - Imali smo vremena da se spremimo taktički, ali su ovi elementi bitniji. Partizan će biti na nivou, bitna je utakmica i njima. Ali, više brinemo o sebi. Siguran sam da ćemo uz pomoć vernih navijača pokazati pravo lice.

Partizan je u prvom meču u sezoni pobedio Budućnost u Beogradu (96:83), što je bio 27. trijumf u 41. susretu sa Podgoričanima u ABA ligi. Od ukupno 14 poraza deset je doživeo kao gost u "Morači", uz devet pobeda.

Inače, arbitraža derbija 25. kola poverena je Mateju Boltauzeru, Tomislavu Hordovu i Milanu Nedoviću.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave