SFEROPULOS ISKREN: "Možda nas je Real potcenio, ali to nije pitanje za mene"

V. P.

30. 03. 2024. u 13:55

TAKMIČARSKI nebitna utakmica u Madridu ipak je malo više značila Zvezdi. Svaka pobeda nad Realom je trofej za sebe, u ovom slučaju bila bi i tračak sunca u tmurnoj sezoni.

СФЕРОПУЛОС ИСКРЕН: Можда нас је Реал потценио, али то није питање за мене

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su imali 16 poena prednosti u trećoj četvrtini, sedam u poslednjoj, ali su naposletku podleteli pod kopita kraljevske konjice sa Džananom Musom i Mariom Hezonjom u sedlu (94:101).

- Real nije dobro počeo utakmicu, dok mi jesmo, kao i u drugom poluvremenu. Možda nas je Real potcenio, napominjem možda, ali to je već pitanje za ljude iz Madrida, ne za mene. Sa naše strane, imali smo dobru utakmicu i to je važno za nas - rekao je trener Zvezde Janis Sferopulos.

Zvezda je igrala bez plejmejkera, u Beogradu su ostali Miloš Teodosić, Jago dos Santos i Nikola Topić. Real bez Fakunda Kampaca, Vensana Poarjea i Gabrijela Deka. Nemanja Nedović je sa 30 poena ostvario lični rekord u crveno-belom dresu, Adam Hanga sa 22, sedam asistencija i šest skokova odigrao utakmicu sezone.

- Svi znaju da je Real jedan od najvećih favorita za fajnal-for, da je aktuelni šampion i prvi na tabeli. Iako nekoliko važnih igrača nije igralo, videli smo kakav kvalitet imaju. Bitno nam je bilo da budemo u igri do kraja. Imali smo mnogo problema o kojima neću da govorim da ne ispadne da se pravdam. Pred nama su još dve utakmice i želimo da se borimo. Sa druge strane, moramo da budemo fokusirani na ABA ligu, gde smo prvi i planiramo da ostanemo na liderskoj poziciji - kaže Sferopulos.

Crveno-beli će 4. aprila ugostiti Olimpijakos, sedam dana kasnije završavaju sezonu u Evroligi gostovanjem Efesu. Pre toga, u ponedeljak meču sa SC Derbijem u hali "Aleksandar Nikolić" (18.00) mogu da overe prvo mesto u ABA ligi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)