DA LI OVO UTIČE NA PARTIZAN I ZVEZDU? Dubai u Evroligi od sezone 2025/26

Filip Milošević

16. 03. 2024. u 12:24

Dubai će od sezone 2024/25 igrati u Evrokupu, a od sezone 2025/26 biće učesnik Evrolige i to zahvaljujući specijalnoj pozivnici saznaje Sport klub. Ostalo je samo da Evroliga u narednih nekoliko dana potvrdi ovu odluku.

ДА ЛИ ОВО УТИЧЕ НА ПАРТИЗАН И ЗВЕЗДУ? Дубаи у Евролиги од сезоне 2025/26

FOTO: M. Vukadinović

Sve još nije ozvaničeno samo iz razloga što se čeka da se Dubai prijavi za učešće u nekog regionalnom takmičenju naredne sezone. Očekuje se da to bude ABA liga i da to sve bude objavljeno posle sastanka u utorak 19.marta.

Međutim, to definitivno nije problem, jer Dubai dobija vajld kard i za Evrokup i za Evroligu i ne ugrožava učešće beogradskih timova u elitnom evropskom takmičenju, naprotiv. Postoje realni izgledi da ABA dobije veću prohodnost ka Evroligi, licencu, još jednu specijalnu pozivnicu, više mesta u Evrokupu.

Očekuje se da na sastanku ABA lige u utorak 19. marta Dubai bude definitivno primljen u regionalno takmčenje, a tada će se saopštiti i odluke vezane za vlasničku strukturu i da li će sledeće sezone u ABA ligi igrati 15 ili 16 klubova.

(Sportklub)

BONUS VIDEO: ZVEZDA DOČEKALA: Nikola Topić trenira

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)