OSTALI SAMO DUGMIĆI: Zvezda na ABA rivalu iskalila bes zbog neuspeha u Evroligi

Александар Илић
Aleksandar Ilić

10. 03. 2024. u 20:34

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su u 22. kolu ABA lige ekipu Krke iz Novog mesta. Izabranici Janisa Sferopulosa od prvog podbacivanja lopte imali su kontrolu igre, te zasluženo upisali ubedljivu pobedu nad rivalom, rezultat je bio 110:57

ОСТАЛИ САМО ДУГМИЋИ: Звезда на АБА ривалу искалила бес због неуспеха у Евролиги

FOTO: ABA LIGA/Dragana Stjepanović

Crvena zvezda je na gostovanju Monaku u Evroligi doživela neugodan poraz 98:80, ali to nije mnogo uzdrmalo košarkaše crveno-belih, koji su protiv poslednjeplasiranog tima regionalnog prvenstva uspeli da "zaleče evropske rane".

Od samog početka lopte Zvezda je uspostavila kontrolu igre, a kako je vreme teklo, tako je rasla prednost domaćih, koji su već nakon uvodnih 10 minuta igre rešili pitanje pobednika. Crveno-beli su tu deonicu dobili 31:11.

U nastavku je Crvena zvezda igrala na pogon Jaga Mateusa, Džavontea Smarta i Luke Mitrovića. Brazilac je odlično odmenio Miloša Teodosića, asistencijama pronalazio saigrače (imao ih je 12), a u tom aspektu pratio ga je i Nemanja Nedović koji je imao sedam podeljenih lopti.

Treba istaći da Zvezda nije posustajala u napadu uprkos ubedljivog vođstva, već je do kraja meča imala prednost od 53 poena, te je domaćin u hali pionir rutinski uspeo da slavi rezultatom: 110:57.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Džavonte Smart koji je ubacio 24 poena, 19 je dodao Luka Mitrović, jedan manje Jago Mateus, a 12 je ubacio Fredi Gilespi.

Kod Krke je najraspoloženiji za igru bio Miha Serkvenik sa 9 poena, koliko je dodao i Jurij Macura. Jedan manje ubacili su Marko Radovanović i Džairus Hamilton.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)