EVROLIGA U TREĆEM PLANU: Zvezda u Minhenu desetkovana pred nastavak sezone

V. Preradović

29. 02. 2024. u 14:54

TROFEJ Kupa Koraća skrenuo je pažnju sa Zvezdine turobne evroligaške sezone, finalna pobeda nad Partizanom stigla kao poručena da navijačima sklizne sa uma da je ovaj tim pravljen za iskorak u elitnoj konkurenciji. Odsjaj pehara zaklonjen je tabelama večitih rivala objavljenih da pokažu ko je više ili manje državni projekat, sada sledi povratak u takmičenje gde su te priče deplasirane.

ЕВРОЛИГА У ТРЕЋЕМ ПЛАНУ: Звезда у Минхену десеткована пред наставак сезоне

Foto M. Vukadinović

Crveno-beli sa 16. pozicije gostuju Bajernu u večerašnjem meču 27. kola (20.30), potencijalno eliminacionom za oba tima. Bavarci su tik ispred sa pobedom više (11-15), dve manje od ekipa iznad plej-in crte. Srpski predstavnik zaostaje tri, potrebno mu je sedam u preostalih osam utakmica da izjednači učinak iz prošle sezone koju je završio kao deseti sa skorom 17-17. Na osnovu svega viđenog i činjenice da će u Minhenu igrati bez Miloša Teodosića - naučna fantastika.

- Teodosić ne trenira od Kupa, nije spreman da igra - kaže trener Janis Sferopulos. - Igrao je finale na svoju odgovornost i sada se oporavlja. Nećemo ga koristiti dok ne bude 100 odsto spreman.

Angažovanje Treja Tompkinsa, nespremnog da pomogne i u Minhenu i još neko vreme, krunski je dokaz da su u klubu odustali od evroligaških ambicija i izmestili fokus na ABA ligu. Povratak na regionalni presto poslužio bi kao dupli povez preko očiju navijača, iako je praktično postao irelevantan za učešće u Evroligi.

- Tompkins je u poslednjoj fazi oporavka, želimo da ga zadržimo do kraja. Nikola Topić i on su daleko bolje, već su na terenu, ali još ne treniraju. Počeće da rade individualno, potom i timski. Ne želimo da žurimo, polako napreduju i nadam se da ćemo uskoro moći da ih vidimo na terenu.

LASO: MOĆNI POD KOŠEM

U FOKUSU trenera Bajerna Pabla Lasa je centarska linija crveno-belih.

- Da bismo pobedili tim kao što je Crvena zvezda moramo da budemo dobri u svim segmentima. Imaju jake strelce i moć pod košem sa Bolombojem, Mitrovićem i Gilespijem, tu će sigurno biti bitka. Ipak, Buker je pokazao protiv Getingena da se vratio u željenu formu posle povrede. Nadam se da je ceo tim spreman za ovu tešku utakmicu.

Naravno, pobeda u Minhenu nije u domenu naučne fantastike, bez obzira na to što je tim trenera Pabla Lasa na pauzu otišao u boljem stanju. Dobio je dve od poslednje tri utakmice, u kvalifikacijama Nemačkoj dao samo epizodiste Vimberga i Vajdemana, Argentini Bolmara, Crnoj Gori Radončića i Hrvatskoj Brankovića za prvi meč. Zvezda je u nacionalnim timovima imala Mitrovića, Davidovca, Dos Santosa, Gedraitisa, Tobija i Hangu, igrače sa bitnim ulogama u sistemu trenera Sferopulosa. Ni dve nedelje pauze nisu bile dovoljne za oporavak Teodosića, koji je ostao u Beogradu, što je još jedna potvrda kako klub vidi perspektivu u završnici Evrolige.

- Zbog pauze i reprezentativnih obaveza, u sredu smo prvi put bili svi na okupu. Igramo protiv sjajnog tima na njegovom terenu, Bajern je pronašao ritam, hemiju i značajno unapredio igru u odnosu na prvi deo sezone.

Crveno-beli su u prethodnih pet mečeva samo jednom slavili, na svom terenu protiv Valensije, na gostovanjima imaju učinak od tri pobede i deset poraza. Trijumf nad Bajernom u 6. kolu (74:68), u kojem je Teodosić ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 11 asistencija, stigao je nakon četiri uzastopna neuspeha i nakratko obnovio veru u bolje sutra. Od tada su potrošili sve kredite i došli u skoro bezizlaznu poziciju. Iako teoretske šanse za proboj u plej-in zonu nisu zamrle, Zvezdina realnost je da će do kraja pokušavati da kojom pobedom upali šibicu u mraku ove evroligaške sezone.

RASPORED

7. mart: Monako - C. zvezda

14. mart: C. zvezda - Makabi

20. mart: C. zvezda - Panatinaikos

22. mart: C. zvezda - Virtus

29. mart: Real M. - C. zvezda

4. april: C. zvezda - Olimpijakos

11. april: Efes - C. zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave