NIKOLA JOVIĆ SUSPENDOVAN! NBA liga bez milosti prema Srbinu zbog učešća u tuči

Novosti online

25. 02. 2024. u 20:40

U NBA utakmici između Majami hita i Nju Orleans pelikansa došlo je do tuče, a kako se među najratobornijima našao srpski košarkaš Nikola Jović - i on je kažnjen od strane NBA lige.

НИКОЛА ЈОВИЋ СУСПЕНДОВАН! НБА лига без милости према Србину због учешћа у тучи

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo najpre, do tuče je došlo nakon faula Kevina Lava nad centrom Pelikansa Zajonom Vilijamsonom. Kurpulentni centar zaustavljen je rvačkim zahvatom.

Brzo je u gužvu dotrčao Nadži Maršal koji je hteo da sačuva svog saigrača, umešao se i vođa Hita Džimi Batler, a potom je nastala opšta gužva.

Maršal je u jednom trenutku spustio ruke na asa Majamija, a ovaj u naletu besa počeo da ga davi.

Odmah su se uključile rezerve obe ekipe, a među najaktivnijima bio je Nikola Jović. Batler sa srpskim reprezentativcem ima mentorski odnos i nije ni čudo što je Jović reagovao kako je reagovao. Baš kao što ne čudi i kazna NBA lige.

Naime, kako javlja Kris Hejns, novinar "Jahua", Džimi Batler i Nadži Maršal su suspendovani na po jednu utakmicu, Tomas Brajant i Hoze Alverado na po tri, a srpski reprezentativac će morati da preskoči jedan meč.

"Nikola Jović je suspendovan na jednu utakmicu jer je napustio prostor predviđen za rezerviste i učestvovao u sukobu na terenu", piše Hejns na nekadašnjem Tviteru, sada društvenoj mreži "Iks".

Podstimo, iako je rezultat bio u drugom planu nakon svega, Majami je pobedio sa 106:95, a Jović je kao starter ubacio tri poena, uz ostvarena tri skoka i dve asistencije.

Inače, to nije bila jedina tuča ove večeri u NBA ligi. U drugoj je takođe učestvovao srpski košarkaš, Vasilije Micić, koji je lošije prošao od sunarodnika iz Majamija.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata