STIGLI NA MESTO TRAGEDIJE: Kako je vratiti se gde je Dejan Milojević preminuo

Novosti online

13. 02. 2024. u 08:26

STIV Ker, legendarni trener Golden Stejt voriorsa, predvodio je delegaciju "ratnika" na sahrani bivšeg saradnika i prijatelja Dejana Milojevića.

СТИГЛИ НА МЕСТО ТРАГЕДИЈЕ: Како је вратити се где је Дејан Милојевић преминуо

Foto: AP

Američki strateg nije vodio tim u pobedi nad Jutom u Solt Lejk Sitiju, a zamenio ga je jedan od asistenata Keni Atkinson.

Iskusni stručnjak je pre utakmice pričao kako je za njega i ekipu bilo iskustvo igrati u mestu gde je legendarni Miloje izgubio život i bez glavnog trenera.

- Nije idealna situacija na mnogo načina, sa ličnog pogleda. Ovde smo, u Juti, gde je Deki imao incident. Znate, teško je. Ali kao profesionalac morate da idete dalje. Naš posao kao profesionalaca je da morate da nastavite dalje, ali takođe da pamtite. Pričali smo o tome sa igračima ovog jutra. Hajde da nastavimo dalje - ne, hajde da pamtimo, ali svakako imamo posao da obavimo večeras - rekao je Atkinson.

Na konferenciju za medije Drejmond Grin došao je sa majicom "Brate" u čast Milojevića. Priznao je da im je bilo teško što su u ovom gradu posle tragedije.

- Trener Keni je spomenuo to, ali nismo pričali o tome pre meča i rekao bih da je to bilo dobro. Prošli smo kroz mnogo emocija zbog Dekija i svega što se dogodilo. Znali smo da će nam biti teško što smo ovde. Atkinson nam je dao nove informacije o tome gde su Ker, Kris Demarko, Zaza Pačulija, ali nismo pričali detaljnije o tome - rekao je Grin.

Zatim je dodatno pojasnio stvari.

- Emocije su tu, naravno, još uvek osećamo bol i tugu, ali smo znali da bi bilo dobro da ih na neki način izostavimo, u smislu da probamo da ih ostavimo u zadnjem delu mozga zbog utakmice. Osećamo tu bol, boli nas sve to, potrudili smo se da nastavimo dalje i nismo dozvolili da te emocije preovladaju - istakao je Grin.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona