KAKVA UTAKMICA U ABA LIGI: Zadar i Mega odigrali meč koji je rešen u neizvesnoj završnici

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

06. 02. 2024. u 21:04

KOŠARKAŠI Zadra i Mege odigrali su veoma borbenu utakmicu u 19. kolu ABA lige koja je okončana pobedom Zadra sa 74:71 (17:17, 23:14, 16:21, 18:19) i to u neizvesnoj završnici.

КАКВА УТАКМИЦА У АБА ЛИГИ: Задар и Мега одиграли меч који је решен у неизвесној завршници

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin/ABA liga

Meč u dvorani "Krešimir Ćosić" možda nije bio mnogo interesantan za gledanje, ali je takmičarski naboj kod obe ekipe bio prisutan i ljubitelji igre pod obručima nekada to znaju veoma da cene.

Da je meč bio izjednačen najbolje oslikava rezultat prve četvrtine - 17:17. U drugom kvartalu Zadar je zaigrao bolje u napadu, pa je na veliki odmor otišao sa prednošću od devet razlike - 40:31.

Ipak, izabranici Marka Baraća se nikada ne predaju i to su pokazali i na ovom susretu. Uspeli su da smanje vođstvo rivala na minus četiri pred poslednji kvartal - 56:52.

Mega je pokušavala da dođe do preokreta, ali najviše što je prišla bio je poen zaostatka i to u nekoliko navrata (osim izjednačenja na samom startu četvrte četvrtine). Ovaj duel morao je da se rešava u penal završnici. Tu je domaćin bio koncentrisaniji, Luka Božić je vezao četiri pogotka sa crte.

Gosti su mogli da dođu do produžetka, ali je Omerdžan Ilijasolu na oko tri sekunde pre kraja bio polovičan sa slobodnih bacanja i to je timu Danijela Jusupa pomoglo da dođe do trijumfa.

Najefikasniji u pobedi hrvatske ekipe bio je Luka Božić koji je zabeležio dabl-dabl od 20 poena i 10 skokova. Njega je pratio Karlo Žganec sa 16. Na drugoj strani najviše se istakao Nikola Đurišić sa 17 poena, dok je Stefan Miljenović dodao 14.

Zadar sada ima učinak 11-8 i nalazi se na petom mestu, dok je Mega na 9-10 i sedma je na tabeli.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)