"GROBARI", IZVINITE! Šokirani Željko Obradović rešio da preuzme odgovornost posle "bruke i sramote" protiv autsajdera

Novosti online

05. 02. 2024. u 21:02

Partizan je doživeo četvrti uzastopni poraz, pa su mnogi sa nestrpljenjem čekali šta će o tome da kaže trener crno-belih, Željko Obradović. Tim pre što je njegov tim izviždan po završetku utakmice - od svojih navijača.

ГРОБАРИ, ИЗВИНИТЕ! Шокирани Жељко Обрадовић решио да преузме одговорност после бруке и срамоте против аутсајдера

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Podsetimo, u 19. kolu ABA lige Partizan je izgubio od dosad desetoplasiranog Splita, posle čega je Obradović ovako "otvorio" konferenciju za štampu:

- Čestitam ekipi Splita na apsolutno zasluženoj pobedi. Večeras su igrali neuporedivo bolje od nas i apsolutno su zaslužili da pobede. Što se nas tiče, verovatno prva stvar koju treba da uradim je da se izvinim svim ovim ljudima koji su došli u salu, koji su gledali ovo neverovatno loše izdanje moje ekipe. I, kada ekipa izgleda ovako kako izgleda, onda verovatno trener treba da se zapita o čemu se radi i da preuzme odgovornost. I ja ću je, kao i uvek, preuzeti - rekao je Obradović, malo zastao, pa nastavio:

- Znali smo da ispred nas ima, i iza nas je, serija utakmica, pa sam razmislio da li je ovo prilika da se odmore dva igrača. Kevin (Panter) koji je u velikoj minutaži na poslednjim utakmicama i Pi-Džej (Doužer) koji ima taj problem sa nogom i zbog toga sam ih sklonio iz tima, plus Trifa (Trifunović) koji je još uvek u tom procesu da se utvrdi koji su razlozi što mu je pozlilo pre neki dan na putu. Tako da, još jednom, zaista, izvinjenje svim navijačima Partizana što su imali priliku da gledaju ovakvo izdanje tima. Velika sramota i... osećam veliku bruku i sramotu.

Time je konferencija za medije završena, jer niko od pristunih novinara nije imao pitanje za trofejnog stratega.

Priliku da se prekine pomenuti crni niz, Obradovićev tim će imati u četvrtak na istom mestu, kada će u Evroligi ugostiti 15-plasirani Bajern, koji sa učinkom 10-15 ima dve pobede manje od Partizana.

Što se ABA lige tiče, u njoj Zvezda i pored debakla u Podgorici vodi, sada sa 16-3, a slede Budućnost sa 14-5, te sa po 13-6 Cedevita Olimpija i Partizan, koji je protiv Splićana šutirao trojke pomalo neverovatnih 4/31.

ABA liga, 19. kolo - statistika


Partizan - Split 67:74 (19:17, 11:27, 15:15, 22:15)
Partizan: Smit 4p, 2sk, 2as (trojke 0/4), Vukčević nije igrao, Ledej 6p, 5k, 2as (trojke 0/2), Avramović 6 (trojke 1/6), Koprivica 4, Smailagić 4 (trojke 0/1), Jaramaz 4p, 5as, 3sk (trojke 0/2), Naneli 10 (trojke 1/6), Anđušić 6p, 4sk (trojke 2/6), Ponitka 8p, 8sk (trojke 0/3), Kaminski 8p, 7sk (trojke 0/1, Kaboklo 5p, 5sk
Split: Fanderburk 7p, 5sk, Perković 7p, 8sk, 3as, 4iz, Šorter 18p, 7sk, 3as, Saliven 15p, 4sk, Kalajžić 4, Tišma 2, Runjić 5, Kučić 6, Vuko 8, Perkušević, Dubravčić

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!