PETRUŠEV ZA DESETKU: Srpski reprezentativac odličan u važnoj pobedi Olimpijakosa

V. P.

02. 02. 2024. u 12:00

SAMO jedna od prve četiri utakmice 25. kola Evrolige obilovala je uzbuđenjima. Defanzivni obračun Bajerna i Olimpijakosa u Minhenu odlučen je košem Filipa Petruševa deset sekundi pre kraja za, kako je rekao trener tima iz Pireja Jorgos Barcokas, najvažniju pobedu u dosadašnjem delu sezone (76:72).

ПЕТРУШЕВ ЗА ДЕСЕТКУ: Српски репрезентативац одличан у важној победи Олимпијакоса

FOTO: EPA

Prošlogodišnji finalista, koji je letos ostao bez MVP laureata Saše Vezenkova i liderske ruke Kostasa Slukasa, ima nemirno more od početka takmičenja. Poslednji udar su povrede centara Nikole Milutinova i Mustafe Fala, pokušaj krpljenja rupe na brodu je dovođenje Mozesa Rajta iz turskog Merkezefendija. Našao se u startnoj petorci, ali ga je NBA veteran Serž Ibaka brzo poslao na klupu. Time se otvorio veći prostor za Petruševa, kome je 19 minuta u ulozi "petice" bilo dovoljno da ubaci 14 poena i izjednači lični rekord ove sezone iz meča 21. kola sa Baskonijom.

Pogodio je šest od sedam šuteva za dva poena, uz tri skoka i blokadu. Istrčao je kontranapad pri vođstvu Olimpijakosa 72:69 i poentirao na asistenciju Janulisa Larencakisa kroz noge protivničkog igrača. Gosti su rutinski priveli meč kraju u preostalih deset sekundi, iako je Silvan Fransisko u narednom napadu trojkom ostavio nadu bavarskog tima u životu. Konačan udarac zadao je Larencakis, možda i najhladnokrvniji egzekutor penala u Evroligi.

Dobri su izgledi da se dva puta Petrušev nađe u top 10 poteza ovog kola, ali u različitim ulogama. Kandidat je potez na isteku poluvremena, kada je lob pas Tomasa Vokapa odbojkaški sproveo u mrežicu pre zvuka sirene, ali i rampa koju je dobio od Ibake kada je krenuo na zakucavanje. Nekadašnji NBA šampion sa Torontom izronio je iz parketa i poklopio srpskog reprezentativca, kao što je to činio nebrojeno puta i tokom 14 godina karijere u najkvalitetnijoj ligi sveta.

Uz Petruševa, do dvocifrenog košgeterskog učinka stigli su još samo Tomas Vokap (16 poena) i Ignas Brazdeikis (11). Bajern je imao samo dvojicu, Ibaku i Fransiska sa po 18, dok je kapiten Vladimir Lučić za nešto manje od 25 minuta postigao osam (1/1 za dva, 2/5 za tri, 5 sk).

JABUSELE PO SVOJIMA

REAL je bez većih poteškoća savladao Asvel u Madridu (86:79) i suvereno drži prvu poziciju skorom 22-3, koju će izgledno sačuvati u preostalih devet kola.

Briljirao je Geršon Jabusele sa 26 poena za 21 minut igre protiv svog bivšeg tima, dvocifreni su bili i Gabrijel Dek (12) i Fakundo Kampaco (10). Igru tima iz Liona nosili su Peris Li sa 23 poena i Majk Skot sa 18.

Više se očekivalo od bitke plej-of kandidata Baskonije i Makabija, ali je tim iz Vitorije pred 8.000 svojih navijača lako stigao do 13. pobede (92:82). Ponos Izraela izrešetao je Markus Hauard sa 26 poena, pratili su ga sjajni Čima Moneke sa 15 i isto toliko skokova i bek našeg nacionalnog tima Vanja Marinković sa 14 (2/2 za dva, 3/8 za tri, 3 sk, 3 as). U timu Makabija, po običaju, najefikasniji je bio Vejd Boldvin sa 25 poena, koji je u završnici izgubio živce, besno bacio loptu pored sudije i uneo mu se u lice. Nema sumnje da američkog beka čeka kazna Evrolige, koja ima nultu toleranciju prema atacima na arbitre.

Valensiji je posle ubedljivog poraza od Crvene zvezde legla relaksirajuća utakmica sa Albom u Berlinu. Upisala je 13. pobedu (81:66) protiv tima sa dna tabele, uz 18 poena Semija Odželeja i 14 Krisa Džonsa. U sastav se nakon lakše povrede vratio Stefan Jović i za 14 minuta promašio dva šuta iz igre i dva slobodna bacanja, ali je četiri puta asistirao saigračima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata