"NE ŽELIM DA UPIREM PRSTOM!" Janis Sferopulos je ovo rekao nakon što je Zvezda deklasirala Valensiju u Evroligi

Novosti online

30. 01. 2024. u 22:11 >> 23:16

Crvena zvezda i Valensija su odigrale prilično zanimljivu utakmicu 24. kola Evrolige, a trener domaćih bio je zadovoljan ishodom jer je ostvaren novi uspeh.

НЕ ЖЕЛИМ ДА УПИРЕМ ПРСТОМ! Јанис Сферопулос је ово рекао након што је Звезда декласирала Валенсију у Евролиги

FOTO: M. Vukadinović

Posle drugog uzastopnog trijumfa nad večitim rivalom (88:86), crveno-beli su pobedu nad Partizanom "nadogradili" i jednom evropskom - Zvezda je savladala Valensiju i uhvatila priključak sa timovima koji su u konkurenciji za prelazak preko plej-in crte, odnosno za plasman u top 10.

Janis Sferopulos, trener Zvezde, ovako je reagovao kada je odmah posle meča stao pred kameru Evroliga TV-a:

- Jedna od najboljih pobeda ove sezone. Odbrana nam je bila sjajna, u pitanju je bilo jedno od naših najboljih defanzivnih izdanja. A pritom, nije bilo lako igrati tako brzo posle prethodne utakmice (u nedelju je pobeđen Partizan), nije lako održati isti nivo koncentracije i istu količinu truda. I, baš zato moram da čestitam igračima na tome - rekao je grčki strateg.

Potom je izašao pred  novinare i ovo poručio:

- Želim da čestitam mojim igračima na ovoj važnoj pobedi. Sa jedne strane smo kontrolisali utakmicu i igrali dobru odbanu, a bili smo pametni u napadu. Sa druge strane, izašli smo iz derbija, koji traži dosta snage, mentalne izdržljivosti. Nije lako biti tako spreman kao danas. Ono što su naši igrači uradili večeras je važno, tako da im zbog toga čestitam dva puta. Kontrolisali smo meč od prvog kvartala i polako smo gradili razliku. Iz dobre odbrane smo kontrolisali sve momente na meču, nismo dali Valensiji da se vrati u drugom poluvremenu - istakao je Sferopulos na konferenciji za štampu.


Dodaje da je zadovoljan jer su igrači igrali kao tim.

- Naravno Nedović i Teodosić, to su dva igrača koja imaju kvalitet i koja mogu da daju dosta timu. Ali ovo je timski sport i mislim da svi zajedno radimo dobar posao. Ne želim da upirem prstom na jednog igrača, za mene su oni svi isti. Znamo kvalitete Nedovića i Teodosića, ali svi drugi imaju kvalitet. Neda je imao danas sjajan dan i zbog toga smo jako srećni, gurao je tim ofanzivno, a i defanzivno je bio okej. U narednom meču nam treba neko drugi, radili smo to i radićemo. Jedan dan će to biti Neda, jedan Teo, drugi Bolomboj, Giedraitis, a Davidovac je bio odličan danas - izjavio je Sferopulos.

Sferopulos je zahvalio navijačima, kojih je bilo više od 18 hiljada.


- Hvala navijačima na velikoj podršci, bodrili su nas sjajno kao i uvek - dodao je Grk.
 

Tabela Evrolige

Na vrhu, Real Madrid sa 20-3 ubedljivo vodi, a najbliži pratioci su mu Barselona i Virtus sa po 15-8. Učinak 13-10 trenutno je dovoljan i za plej-of (Monako) i za plej-in (Makabi), a za njima slede Olimpijakos sa 13-11, Partizan i Baskonija sa po 12-11, te jedanaestoplasirana Valensija sa 12-12, Olimpija Milano sa 10-13, Zvezda sa 10-14 i ostali.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave