DALEKO OD KUĆE, DALEKO OD IGRE: Crno-beli u Evroligi podbacili kada je reč o utakmicama na strani

G. KELIĆ

22. 01. 2024. u 09:00

PORAZ od Panatinaikosa u Atini (84:71), za košarkaše Partizana bio je ukupno deveti iz 12 dosadašnjih evroligaških gostovanja. Sa njim su, barem na neko vreme, ispali iz plej-in zone, tačnije pozicija koje na tabeli osiguravaju nastavak borbe za doigravanje u kojem su se prošle sezone našli. Upravo upoređujući lanjsku takmičarsku godinu, računica pokazuje da će ovosezonski bilans crno-belih na protivničkim parketima po svemu sudeći biti znatno slabiji, što bi u krajnjoj liniji moglo da ih košta plej-ofa.

ДАЛЕКО ОД КУЋЕ, ДАЛЕКО ОД ИГРЕ: Црно-бели у Евролиги подбацили када је реч о утакмицама на страни

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Nekoliko puta je trener Željko Obradović nakon senzacionalnih slavlja upisanih kod kuće, govorio kako moraju da počnu da dobijaju i na strani. Zasada, mrka kapa oko toga pošto su se njegovi puleni sa osmehom na licu vraćali samo iz Vilerbana, Kaunasa i Valensije.

Nikako ne treba umanjivati učinjeno iako su, realno gledano, pobede nad Asvelom i Žalgirisom morale da budu ostvarene, mada ono što posebno može da žulja navijače "parnog valjka" jeste činjenica da su njihovi ljubimci bukvalno iz ruku ispustili trijumfe protiv Baskonije (84:83) i Olimpijakosa (98:94), dok su blizu podviga bili u susretima sa Fenerbahčeom, Efesom, Bajernom, pa i Panatinaikosom sa kojim su bili u egalu 30 minuta.

S obzirom na to da im je ostalo još pet gostovanja do kraja regularnog dela, crno-beli bi morali da ih dobiju sve kako bi izjednačili prošlosezonski učinak. Takav epilog je malo verovatan, kako zbog igre koju prikazuju, tako i zbog težine rivala. Idu na noge Monaku, Virtusu i Barseloni, sve timovima koji se nalaze u top četiri najbolja tima. Tu je i uvek nezgodan Armanijev teren u Milanu, dok je jedini lakši izlet onaj u Berlin, na megdan poslednjeplasiranoj Albi.

Pobede u gostima u prošloj sezoni

Panatinaikos - Partizan 89:91

Fenerbahče - Partizan 72:73

C. zvezda - Partizan 78:79

Žalgiris - Partizan 74:88

Bajern - Partizan 71:82

Virtus - Partizan 79:88

Efes - Partizan 84:97

Monako - Partizan 84:88

Partizan je prošle sezone završio na šestoj poziciji sa 20 ostvarenih pobeda. Sada ih ima 11, na 12 rundi pre kraja. I jedan od najboljih bilansa kod kuće gde je izgubio samo dva od deset mečeva (Barselona i Virtus).

Lani je desetoplasirani tim imao 17 trijumfa, međutim sada je liga još ujednačenija i pitanje je da li će to biti dovoljno. Jak je adut crno-belima domaći parket gde imaju neverovatan vetar u leđa. Dovoljno je videti koliko su samo utakmica u Beogradu okrenuli iz velikog minusa.

Međutim, koliko god to služilo na čast i ponos, za neke veće ambicije, potrebno je biti mangup i u tuđem dvorištu, a ne samo svom.

Pobede u gostima u ovoj sezoni

Asvel - Partizan 62:88

Žalgiris - Partizan 85:93

Valensija - Partizan 67:72

Preostala gostovanja u Evroligi

Monako - Partizan 31.01.

Virtus - Partizan 02.02.

Armani - Partizan 08.03.

Barselona - Partizan 14.03.

Alba - Partizan 04.04.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana