BURNO I POSLE PORAZA PARTIZANA: Obradović o apsolutnoj "neposlušnosti", Jasikevičijus o muškarčinama

Novosti online

09. 01. 2024. u 20:39 >> 21:37

Partizan je u 20. kolu Evrolige prokockao 17 poena prednosti protiv Fenerbahčea, pa i ne čude reakcije njihovih trenera.

БУРНО И ПОСЛЕ ПОРАЗА ПАРТИЗАНА: Обрадовић о апсолутној непослушности, Јасикевичијус о мушкарчинама

EuroleagueTV

Podsetimo, Fenerbahče je ubedljivo pobedio Partizan iako je imao ogroman zaostatak u drugoj deonici, a kada se buran meč u Istanbulu završio, trener crno-belih Željko Obradović je stao pred kameru EvroligaTV-a i ovako sumirao utiske:

- Ovo je bila utakmica sa dva potpuno različita dela. U prvom poluvremenu smo mi igrali košarku, a onda... Onda se desilo da umesto da bude onako kako sam rekao posle druge četvrtine, da moramo biti spremni za očekivanu agresivnost rivala, na terenu je bilo apsolutno drugačije! Čestitke Fenerbahčeu na zasluženoj pobedi - rekao Obradović pre nego što je otišao u svlačionicu, pa na konferenciju za medije (o njoj - nešto niže u ovom tekstu).

Obradovićev kolega, nekadašnji "đak" Šarunas Jasikevičijus, bio je, sasvim očekivano, rečitiji:

- Nismo krenuli kako treba: igrali smo kao klinci, a tek kasnije smo shvatili da ovakav meč možete da dobijete samo kao zreli muškarci. Shvatili smo da mora da se bori za svaki centimetar na terenu, da se igra "u meso"... A to smo i pokazali. Svaka čast i nekima koji su baš odskočili. Mislim tu na momke kao što su Nejt Sestina, Tajler Dorsi... Na kraju, moramo da budemo zadovoljni kako smo odigrali tri četvrtine.

Upitan je "Šaras" i kakav je osećaj pobediti legendu Evrolige, Željka Obradovića:

- Uvek je veoma posebno igrati protiv njega, uvek je posebno pobediti... Znamo kakav je on trener, tako da je ovo stvarno velika pobeda za nas - zaključio je Jasikevičijus.

A na konferenciji...

Čestitajući Feneru na trijumfu, Željko Obradović rekao je da su domaćini uspeli da pronađu način da se se vrate u igru i pored velikog zaostatka.

- Mi smo odigrali dva potpuno različita poluvremena. Pričali smo i šta nam sledi (od rivala) i koliko moramo da budemo agresivniji u nastavku. Pričali smo o tome kako moramo da koristimo odbranu, ali i faulove kada uđemo u probleme. Na kraju treće četvrtine to nismo radili. Žao mi je, jer smo stvarno dobro igrali u prvom poluvremenu, ali sa istim igračima smo odigrali dve različite utakmice u ovom danu - istakao je trener crno-belih.

Upitan je i šta misli o promeni trenera u Fenerbahču, ali nije želeo da se "igra igre" u kojoj bi jednog kolegu, i to svog kuma (smenjenog Dimitrisa Itudisa) kudio:

- Sigurno da postoji neko ko bolje može da komentariše tu situaciju (o promeni trenera Fenera) od mene. Ja sam fokusiran na moj tim. I prethodni i sadašnji strateg Fenerbahčea su moji veoma dobri prijatelji. Želim sve najbolje obojici, i Itudisu, i Jasikevičijusu, koji su mi oduvek bili veoma dobri prijatelji - istakao je Obradović.

Sledeću utakmicu u Evroligi Partizan igra u petak od 20:30 u Beogradu, gde će biti domaćin Makabiju iz Tel Aviva.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave