SAMO BOŽIĆ U MISLIMA: Partizan u Zadru čeka igrač sa istorijskim brojkama u ABA ligi

V. Preradović

23. 12. 2023. u 15:50

PARTIZAN je špansku mini-turneju okončao prema minimumu očekivanja, pobedom u Valensiji i porazom u Madridu. Pravo iz španske prestonice otputovao je u Dalmaciju na nedeljni duel sa Zadrom u 13. kolu ABA lige (17.00).

САМО БОЖИЋ У МИСЛИМА: Партизан у Задру чека играч са историјским бројкама у АБА лиги

Foto: ABA liga

Na terenu dvorane „Krešimir Ćosić“ očekivanja nisu u igri, samo imperativ pobede imajući u vidu zaostatak za vodećom Crvenom zvezdom.

Priprema ove utakmice ne može više da odudara od one sa Realom, koji u sastavu ima 12 igrača koje je neophodno ponaosob skautirati. Pred meč sa Zadranima, stručni tim crno-belih može sebi da priušti decembarsku šetnju rivom sa toplim napitkom, jer je u svesci zaokruženo samo jedno ime. Doduše, sa dobrim razlogom podebljano više puta.

Da u timu nema Luku Božića, ni prekaljenom treneru Danijelu Jusupu teško bi pošlo za rukom da Zadrane drži van borbe za opstanak. Međutim, 27-godišnjak iz Bjelovara igra sezonu karijere, možda i pojedinačno najbolju u istorijatu regionalne lige. Neprikosnoveno drži čelo MVP trke (prosečni indeks 34,9), ubedljivo je najbolji strelac (24,8 poena), drugi na skakačkoj listi (8,9) i deli četvrto mesto po broju asistencija (6,0).

Ove sezone već ima dve tripl-dabl utakmice, u prethodnom meču protiv FMP u Železniku i u 8. kolu na gostovanju Splitu. Ilustracije radi, od osnivanja ABA lige niko nije imao prosečnu valorizaciju veću od 30, najbliži tome bio je Dejan Milojević sa 29,46. Vlasnik je polovine tripl-dabl učinaka u istoriji takmičenja, po jedan imaju Čester Mejson (Široki) i Feliks Kojadinović (Bosna). Obojica su postigla 12 poena, Božić je u ova dva meča beležio po 28!

Jasno je od čega su napravljeni temelj, zidovi i krov ekipe Zadra, koja ima statistički najboljeg igrača lige i četvoricu pomagača - Drežnjaka, Lakića, Ramljaka i Žganeca. Minutažu vrednu pomena ima samo još Mazalin, što je premala rotacija za ravnopravnu borbu sa timom Partizanovog kvaliteta i širine.

Crno-beli su od povratka Obradovića odigrali četiri utakmice sa Zadranima i sve četiri dobili. Prošle sezone su na ovom gostovanju slavili 88:78 i sveli Božića na 13 poena i šut iz igre 2/11.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu