ZVEZDA UMAKLA PARTIZANU: Crveno-beli nokautirali Crnogorce i preuzeli vrh ABA lige

A. I.

20. 11. 2023. u 21:41

KOŠARKAŠI Crvene zvezde su u poslednjem duelu 8. kola ABA lige dočekali u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekali Mornar iz Bara. Rutinski je beogradski evroligaš savladao poslednjeplasirani tim prvenstva - rezultat je bio 95:75

ЗВЕЗДА УМАКЛА ПАРТИЗАНУ: Црвено-бели нокаутирали Црногорце и преузели врх АБА лиге

FOTO:ABA liga/ Crvena zvezda/ Đorđe Kostić

Crvena zvezda je iskoristila kiks Partizana u Sloveniji, te je preuzela prvu poziciju na tabeli. Partizan je nakon današnjeg duela na petoj poziciji.

Mornar iz Bara ima sezonu za zaborav, a utisak nije popravio ni u Beogradu. Iako su uvodni minuti meča naglašavali da bi navijači mogli da gledaju uzbudljivu i takmičarsku utakmicu brzo je domaćin uspostavio kontrolu i već u završnici prve deonice došli su crveno-beli do dvocifrene prednosti (23:11). Jedan od najzaslužnijih za to bio je Rokas Gedraitis koji je pogodio tri trojke u kratkom periodu, a pratio ga je Marko Simonović sa šest poena.

O dominaciji u reketu crveno-belih najbolje govori podatak da su izabranici Janisa Sferopulosa postigli 16 poena iz reketa.

Ispostaviće se da su uvodnih 10 minuta večeras bili prelomni. Zvezda je rutinski privela kraju poluvreme. Ipak, u jednom trenutku trener domaćina video je nešto što mu se ne dopada u odbrambenoj igri svojih pulena te je tražio minut odmora.

Treba istaći da je grčki stručnjak večeras šansu ukazao svim igračima i čestim rotacijama trudio se da održi svežinu i ritam igre, a to je donelo rezultate jer je u poslednjoj deonici vicešampion ABA lige imao i prednost od 20+ poena.

Zanimljivo je i da je veći broj poena večeras Zvezda dobila sa klupe (52) naspram 33 od startne petorke. Kod rezervista je, primera radi, sa 16 poena prednjačio Majk Tobi, koji sve manje nervira zvezdaše posle očajnog početka sezone, a sve više ih oduševljava. Sušta suprotnost bila je kod gostiju - 41 poen ubacili su starteri, dok je doprinos sa klupe sveden na 25.

Daleko bolja bila je i tranzicija lopte, te su crveno-beli imali 27 asistencija, a rival 12. Najviše su "delijama" prijala alej-up dodavanja, kao na samom kraju kada je baš takvu asistenciju Dos Santos izveo za razigranog Marka Simonovića.

Nisu Barani imali rešenja za snažnu igru u reketu ekipe sa Malog Kalemegdana, 44 poena došla su iz reketa, dok je Mornar ubacio svega 28 pod košem.

I ne čudi, tandem Simonović - Tobi bio je nerešiva enigma za crnogorsku ekipu, zajedno su ostvarili 29 poena, 13 skokova tri asistencije i dve "krađe", sasvim dovoljno da Mornar "pobegne" iz reketa. A tek na spoljnim pozicijama nije imao šta da traži protiv Zvezde, čak i kada se desi da Miloš Teodosić ne ubaci nijedan jedini poen (za deset minuta na parketu šutnuo je svega jednom).

Statistika

ABA liga, 8. kolo

Crvena zvezda - Mornar 95:75 (29:17, 23:22, 26:21, 17:15)

Crvena zvezda: Lazarević 11, Teodosić, Davidovac 7, Mitrović 6, Simonović 11, Tobi 16, Bolomboj 4, Ilić 9, Nedović 11, Gedraitis 11, Kuzmić 5, Dos Santos 2

Mornar: Starovlah 4, Luis 3, Kovačević 3, Miković 2, Valer 14, Komnenović 2, Gavrilović 13, Jovanović 2, Vranješ 10, Mari 6, Radetić 4, Bojkins 9

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)