"MI LEGNEMO DA ODMORIMO, A OBRADOVIĆ..." Kalinić otkrio detalj iz saradnje sa Žocom, a progovorio i o reprezentaciji

Novosti online

20. 11. 2023. u 16:42

Nikola Kalinić govorio je o treneru Partizana Željku Obradoviću, ali i o reprezentativnim planovima.

МИ ЛЕГНЕМО ДА ОДМОРИМО, А ОБРАДОВИЋ... Калинић открио детаљ из сарадње са Жоцом, а проговорио и о репрезентацији

FOTO: Printskrin/Arena sport

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Nikola Kalinić, u Istanbulu je igrao pod dirigentskom palicom Željka Obradovića, upravo je o njemu otkrio zanimljivu anegdotu.

- Željko živi za košarku, doslovce 24 sata dnevno joj je posvećen. Bilo je situacija kad bi dolazio na jutarnje treninge i pitao nas da li smo gledali neke od NBA utakmica prethodne noći. Odgovarali smo negativno, jer smo vodili računa da se naspavamo i odmorni pojavimo na treningu. Onda bi Obradović počeo da analizira ko je šta uradio na konkretnoj utakmici. Zbog takvih detalja shvatite da zaista voli sport, rekao je Kalinić za "Basketballsphere".

Bivši reprezentativac Srbije je pod Žocovom palicom igrao pet sezona i za to vreme postao osvajač Evrolige, trostruki prvak Turske, triput je osvojio i tamošnji kup.

- Plamen u njemu i dalje gori i to je ono što ga čini najboljim trenerom. Čak i posle svakog uspeha zadržava u sebi motivaciju da nastavu dalje. Zato se izdvaja, kaže Nikola Kalinić.

Govorio je Kalinić i o proširenju Evrolige, kao i "A" licenci Crvene zvezde i Partizana.

- I vrapcima na grani jasno je da bi sa Parizom, Londonom i Dubaijem to bila veoma ozbiljna liga, sa ozbiljnim tržištem. Bilo bi to 18, 19, 20 klubova, u vrhunskim gradovima, sa vrhunskim tržištima i da bi to bilo uživanje i igrati i gledati. Ide priča da Dubai nije Evropa. Ni Makabi nije Evropa, pa je tradicionalni učesnik Evrolige. Novac se tu pita, kao što je i sve drugo u pitanju i nisam protivnik svega toga. Kada je reč o Partizanu i Crvenoj zvezdi, poslednjih godina rade vrhunski posao, pogon su čitavog regiona za većinu dobrih stvari koje se dešavaju, doduše i za poneku lošu, ali valjda je to nužna posledica. Da li je taj sistem održiv, ne znam. Očigledno da to sada funkcioniše, na ovaj ili onaj način. Kao i uvek, konkurencija stvara kvalitet. Jedni druge guraju. Povratkom Željka, Partizan se digao. Potpisuju se velika imena na obe strane. Gledaoci to prate i svi jedva iščekuju derbi. Ne mogu da predvidim da li je održivo.

Dotakao se Kalinić i uspeha reprezentacije na nedavno održanom Svetskom prvenstvu, otkrio je zbog čega nije bio u sastavu.

- Zamor materijala. Što sam stariji, sve teže mi padaju produžene obaveze. Rekao sam selektoru Pešiću i direktoru Draganu Tarlaću, da se ne osećam kao da mogu da igram i budem u tome 100 odsto. Bolje da bude neko tamo ko će moći da odradi sve obaveze sa punom koncentracijom i punim zalaganjem, što se na kraju ispostavilo i kao prava odluka. U kratkim formatima, potrebno je 12 momaka koji su najspremniji da odrade to kako treba, da sa maksimalnim požrtvovanjem i motivom pristupe tome, da bi bili uspešni. To se još jednom pokazalo. Sjajan uspeh za sve te momke.

Otkrio je i planove za Olimpijske igre.

- Daleko je to. Ko živ, ko mrtav do tada. U sastavu treba da bude 12 momaka koji najbolje funkcionišu i koji su spremni da se odreknu leta da bi im se ispunile određene želje i ambicije, zaključio je Nikola Kalinić.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije