ABA LIGA SE OGLASILA I PRIZNALA! Sudije napravile kardinalnu grešku na meču Partizan - Igokea

Novosti online

16. 11. 2023. u 11:21

IGOKEA je prethodno kolo šokirala Partizan u Beogradu. A sada su se oglasili iz ABA lige i priznali da su sudije napravile kardinalnu grešku na pomenutom meču.

АБА ЛИГА СЕ ОГЛАСИЛА И ПРИЗНАЛА! Судије направиле кардиналну грешку на мечу Партизан - Игокеа

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Naime, kako kažu čelnici regionalnog takmičenja, arbitri su na 2:20 do kraja meča morale da sude nesportsku ličnu grešku igraču Partizana Zeku Ledeju.

"U sedmom kolu ABA lige sudijska komisija ABA lige je utvrdila grešku sudija na meču između Partizana i Igokee. Sudijska komisija ABA lige izdaje saopštenje povodom situacije koja se desila na 2 minuta i 20 sekundi pre kraja četvrte četvrtine kada su sudije, tokom igre, ali takođe nakon pregledanja snimka, dodelile ličnu grešku Zeku Ledeju, objašnjavajući svoju odluku kao situaciju gde je "defanzivni igrač pokušao da dođe do lopte". Ovo nije bila dobra odluka. Košarkaš Partizana sa brojem dva na dresu Zek Ledej je trebalo da dobije nesportsku ličnu grešku u skladu sa košarkaškim pravilima, članom 31.1.1. kriterijumom broj 2 "nepotrebno jak kontakt koji igrač pravi u nameri da dođe do lopte koja je kod protivnika", navodi se u saopštenju. 

Podsećanja radi, Igokea je pobedila 91:89 u dramatičnoj završnici što je bio drugi poraz Partizana ove sezone u regionalnom takmičenju. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!