"U BOLNICI JE, ČEKAMO DA NAM JAVE KAKO JE... " Željko Obradović objasnio šta se desilo sa Alenom Smailagićem u Hrvatskoj

Novosti online

05. 11. 2023. u 19:40

Partizan je u gostima savladao ekipu Splita u 6. kolu ABA lige, a trener crno-belih Željko Obradović je po okončanju meča otkrio da je Alen Smailagić na poluvremenu morao da bude upućen u lokalnu bolnicu.

У БОЛНИЦИ ЈЕ, ЧЕКАМО ДА НАМ ЈАВЕ КАКО ЈЕ...  Жељко Обрадовић објаснио шта се десило са Аленом Смаилагићем у Хрватској

KK Partizan / Dragana Stjepanović

Podsetimo, Partizan je pobedio KK Split vrlo ubedljivo, a strateg šampiona regionalne lige je na konstataciju jednog splitskog novinara da, za razliku od igrača crno-belih, njemu ne nedostaje energija 48 sati posle evroligaškog nastupa, reagovao ovako:

- Da nema toga, verovatno ne bih ni sedeo na klupi. Pokušavam da to i prenesem na igrače. Dok je taj osećaj u meni, ja ću ovaj posao raditi. Kad ne bude bilo toga, verovatno neće imati više nikakvog smisla.

A onda, upitan kako uspeva da i na +25 drži tenziju, Obradović je otkrio kakav je peh zadesio crno-bele na ovom gostovanju:


- Logično je (držati tenziju kod košarkaša), jer igrači koji su na terenu moraju da "čitaju" utakmicu i rade stvari koje su važne. Svaka utakmica je priča za sebe, svaka utakmica donosi neko novo isksutvo. U tom smislu, ja pokušavam da razgovaram sa njima, da im kažem da je svaka utakmica važna, zbog svega sledećeg što dolazi, a onda, naravno, da moramo da vodimo računa i o minutaži. Imali smo situaciju u prvom poluvremenu da je Alen Smailagić dobio udarac i otišao u bolnicu. Žalio se na veliki bol u plućima i sad čekamo da nam jave kako je. Nadam se da je sve u redu sa njim... - istakao je trener crno-belih.

Iz Splita u Beograd - autobusom!

Na kraju konferencije za štampu, upitan je kako se nositi sa velikim očekivanja:

- Nama fale dva igrača, kapiten Kevin Panter, koji će verovatno i u narednom periodu biti van ekipe, a što se tiče Ponjitke, čini se da je on blizu da se vrati, da počne da trenira s ekipom. Njemu će trebati vremena da uhvati ritam. Dva igrača više u rotaciji je ogromna razlika. Tek je počela sezona, prvi mesec je prošao. Ja sam u najavi rekao da u prva četiri meseca imamo 42 utakmice. Prvi i drugi po deset, a u decembru i januaru po 11. Ogroman je napor. Imajte, pritom, na umu da se mi posle utakmice večeras vraćamo u Beograd autobusom. E, sad, koliko je to tačno sati, ne znam, ali to sve ostavlja traga, ne možete da ih (igrače) stalno terate da treniraju, nego morate da im date pauzu. Ne samo telu, nego i glavi. I da se ne viđamo, što je ponekad strašno važno. Da ne vide jedan drugog i da ne vide, možda, mene i moj stručni štab. Tako da, eto... tek je počela sezona. Ko nema velike ciljeve ispred sebe, nikad ništa nije uradio. Nemamo razloga da ubrajamo sebe u timove koji su među najboljima, ali, da možemo da kažemo da ćemo da probamo da damo sve od sebe, zato što Partizan ima nešto što retko koji klub u Evropi ima. A ima tu odanost navijača, koji prave čudo u našoj Areni, ali koji, Boga mi, idu i na sve utakmice na strani, gde god mogu, i pojavljuju se da podrže tim... - zaključio je Željko Obradović.

Ne propustite:

"OVO ŠTO SMO DOŽIVELI U SPLITU..." Željko Obradović jedva došao do reči

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)